Emma

Mamma till världens finaste pojkar <3

Onsdag 30onde

Fasiken, hann ju inte uppdatera idag ju!
Dom ringde in mig imorse kl halv 7 så det var ju bara till att stiga upp och väcka Melvin och få i oss frukost för att sen cykla iväg till dagis och sen vidare till jobbet. MEN idag var jag lycklig när jag åkte till jobbet för jag fick jobba på min gamla älsklings jobb. Nämnligen på Lupinen =) Bästa stället ever....Tiden gick super fort och jag träffa på gamla kollegor. Alla kände igen mig och det var bara sååå super. Ska försöka få många timmar där. Satte upp mig som timanställd idag överallt och både natt, morgon, kväll och helger. Nu vill jag bara ha pengar. =)

När jag hämtade Melvin från dagis kl 14 idag så åkte vi hem och då ringde jag sjukvårdsupplysningen bara för att höra angående hans hosta och dom frågade lite och sen frågade dom om han hade feber och det hade han inte (vad jag visste). Men efter många tips och trix så la vi på och då gick jag in och bytta blöja på honom och samtidigt tog jag tempen på honom och upptäckte då att han hade 38,5 och då ringde jag upp sjukvårdsupplysningen igen och berättade. Då tyckte dom att vi skulle åka till vårdcentralen. Sagt och gjort så var vi på vårdcentralen och Melvin somnade i min famn i väntrummet, och det är inget som han brukar kunna göra. Men tillslut kom vi in till läkarn och då frågade han lite och sen skulle han höra på hjärtat och det lät fint men en kikade han i öronen och ena örat såg super bra och när han kollade det andra sa han bara " oj oj oj, det här ser inte bra ut". Det var tydligen jätte rött i örat och innebar att det var en stor öroninflammation. =( Aj aj aj min lilla älskling. Så vi fick både host medicin och penicillin utskrivet. Inte konstigt att han sovit som en kratta. Lilla älsklingen!

Emilia kom hit vid 5 och gjorde oss sällskap. Skit trevligt verkligen. Vi åt tacos här hemma. Men Melvin har ingen jätte matlust så han ville inget ha. När vi sen skulle ha i honom penicillinet gick det inte så jätte bra. Han spottade ut allt. Vi försökte med ALLT! Men inget funkade. Så tillslut blandade vi det med vällingen, och jag vet att man inte ska blanda grejer i vällingen men det var det enda som funkade. För han drack upp nästan allt. Bättre det än inget. Så vi kommer få köra med välling när han ska medicinen. Hostmedicinen gick väl sådär men den är ju inte jätte viktig, huvudsaken är ju att han får i sig för öronen.

Ja vi har inte hunnit med annat denna dagen. Men det har varit fullt upp för det. Och jag ger cykeln en 5 av 5. Den är super och utan den hade jag aldrig klarat mig! =)

Nu ska jag strax lägga mig och nana lite! Denna veckan kommer jag inte kunna/behöva jobba mer iaf men jag hoppas faktiskt att dom ringer in mig sen så man får många jobbtimmar. Det är iof väldigt många regler och skit med det här med varlsade, lasdagar, timanställda m.m. som jag inte har en blekaste aning om. Men jag får väl jobba och se glad ut och hoppas att jag inte gör något fel. Hehe...

Är det någon föresten som vet om hur det blir om dom ringer in en och man inte kan jobba pga vård av barn?
Om dom t.ex  ringer in mig på en 8 timmars tur får jag då ta ut vård av barn den dagen och få betalt 80% av 8 timmar fast jag inte är fast anställd?? Såååå många frågetecken alltså! Hatar detta....

God natt och kraaam

(ps: Melvin har slarvat bort kamerasladden så nu kan jag tyvärr inte lägga upp bilder men jag ska leta upp den imorgon! )

Kommentarer
Postat av: Amelie

Det där med sjukpenning och vab har jag också funderat på. Jag går ju alltid på timmar så får du svar så berätta gärna hur det är =) Än så länge har jag faktist aldrig behövt sjukskriva mig en dag som timmanställd, bara på sommarviken :P

2009-10-01 @ 01:23:45
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: jessica

ja du jag vet hur det är det dära med pencillin..har ett helvete med liam..men jag ta medicin sprutan å hålla fast han & spruta in i sidan på kinden å han halvligger i min famn..då kan han inte spotta ut det..sen får han juice lr nåt sånt efter..man e ju tvungen & hitta på olika metoder..dom måste ju ha i sig medicinen..hoppas sötnosen blir frisk snart..

2009-10-01 @ 09:56:05
Postat av: Emma

Jessica:

=) Ja det var ingen hit vill jag lova. Vi försökte med allt men likförbannat åkte det ut. Men i vällingflaskan funkade det jätte bra så det kommer vi köra på. =). Inte ens chockladpudding funkade igår..Busungen!

2009-10-01 @ 10:28:15
URL: http://emmaaronsson.blogg.se/
Postat av: mormor

Lille lille pajsaren, ska han ha samma otur som sina föräldrar :(

Vet att förr var det så att man fick vab:a om man blev inringd för då är det ju en arbetsdag man förlorar. Bör fortfarande vara så.

Ha det gott allihop. Kram

2009-10-04 @ 09:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0