Hoppla hejsan

Ännu en strålande fin dag. Varmt till tusen är det också.

Markus och Johanna har precis varit här på en liten kaffe stund. Då passade dom även på att lämna Melvins nya foppa tofflor =) Jätte häftiga. Lite stora men det gör inget..Hihi Då har han ju att växa i lite.

Idag ska vi inte göra allt för mycket. Om en liten stund ska vi gå och möta Marie och William för att gå och fika i Lunnen. Får väl även ta mig förbi lärcentrum och lämna in papprena på att jag vill gå matte B. Så jag får det gjort.

Och när Robban kommer hem blir det gaddis för hela slanten. Robban ska köpa med sig sallad hem så åker vi med en gång och äter middagen därute.

Imorgon ska vi åka och hälsa på min farmor och farfar i sjölanda. Min pappa och bror är även där. Man får ju passa på och träffa dom när dom ändå är här nere. =) Och sen efter det ska vi åka och betala lägenheten och skriva papper. SEN ÄR DEN HELT VÅRAN! =) Och då börjar renoveringsprojektet..Spännande och skoj.

Nä nu dör jag snart! Ska gå och sätta på lite kaffe till picnicken
Ha det fint
Kraaam från oss

Ser ut som han sålt smöret och tappat pengarna.
Men så är det när det är VARMT



Han gillar inte att vara med på kort nuförtiden. Han tycker det är mycket roligare att springa så mamma får jaga


Nya skorna =)

God kväll

Här är det otroligt varmt alltså! Tror jag trillar av pinnen snart, haha nja inte riktigt men varmt är det. Dum som är man är så klagar man, tänk att man aldrig är nöjd. Regnar det klagar man på det, snöar det klagar man på det och är det varmt eller blåsigt, kyligt, mörkt, ljust så klagar man på det...Haha vi människor är nog aldrig riktigt nöjda.

Idag har vi inte gjort ett skvatt här hemma. Bara legat och slappat i solen. Melvin har faktiskt sovit väldigt mycket. Han somnade när vi kom hem från bvc vid 12 tiden och sov nästan till halv 4. Då passade jag på att läsa bok ute på balkongen. Bvc "mötet" gick super bra. Han fick ju sprutan idag och han skrek bara till när sprutan var inne i honom men sen var det över =). Duktiga killen!!

Imorgon ska vi möta Marie och William för att fika utomhus. Skoj skoj! härligt att få komma ut från lägenheten. Och när Robban kommer hem ska vi fira hans semester med en sallad ute på gaddis =).

Nä nu ska jag hoppa till kojs och fortsätta läsa lite. Är såå spännande nu =)

Melvin gillar att bli kittlad, haha
God natt och kram på er

Fullt upp

God morgon, eller goddag! =D

Här hemma hade vi sovmorran ända fram till kl 9 faktiskt. Åh va gott det va. Och hela helgen har Melvin sovit hela nätter och det har varit guldvärt alltså. Så nu är man lite piggare igen men sen att värmen gör en slö det är ju en annan sak. ;)

Vi har verkligen haft fullt upp i hela helgen. I lördags åkte vi iväg tidigt på morgonen för att köpa mosaik till badrummet + alla andra grejer man behöver för att få upp det på väggen. Och sen åkte vi och lämnade Melvin hos farmor och farfar så vi kunde flytta grejer till nya lägenheten. Lånade svärfars släpkärra och det blev 4 lass. Så vi fick flyttat en hel del. Eller ja, mest var ju kakel, klinker, tapeter och verktyg, men ändå. Sen fick vi ju flyttat bort allt i förrådet och det är så skönt att fått det gjort. Älskar att vara ute i god tid. Nu behöver vi ju inte stressa alls med det andra. Vill ju inte flytta in förens det börjar likna något i den andra lägenheten =) Vi har ju trot allt 2 månader på oss.

Sen på kvällen grillade vi hos farmor och farfar. Gott gott. Och Melvin badade i sin pool hela dagen och han älskade att hoppa i och ur den hela tiden =) Busunge

Och igår var vi på dop för lille Elias. Jätte mysigt och jätte skojsigt. Det bjöds på mumsig smörgåstårta och sen någon sorts kladdkaka. Mumma. Sen direkt efter dopet åkte vi ut till sjölanda för att sola lite. Melvin fick plaska lite i vattnet. Hatar verkligen sjölanda men Robban skulle tvunget åka dit. Haha! Får bli gaddis nästa gång.

Idag har vi inte mycket planerat. Vi ska till BVC kl halv 12 men det är väl det enda också. Får väl se vad som händer när pappsen kommer hem. För hemma kan vi ju inte sitta iaf.
Nu jobbar Robban bara imorgon också och sen är han LÅNGLEDIG. Då är det han som går pappaledig och mamma tar semester, för att sen börja jobba 14:e juli. Åh vad jag inte vill. Har riktig ångest över detta. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer in på högskolan till våren så jag slipper mitt jobb. Men det ska iaf bli väldigt skönt för Robban att vara ledig så länge. =) Och det unnar jag honom verkligen.

Nä om man kanske skulle ta och sätta på en kopp kaffe..
Hoppas ni inte smälter bort i solen!

Elias dop


Elias och Lollo


Min älskling fick lite hemmagjord glass. Det var mumsigt men efter ett tag blev han bara super arg för han inte kunde hålla i den kalla glassen.

Fredag!! =)

God morgon, god morgon!!
Och just de ja,
R.I.P Michel Jackson, ursch va hemskt det är när en människa är tvungen att lämna jorden alldeles för tidigt!

Hoppas ni sovit gott?
Här har jag fått sova litegranna iaf. Melvin ville bara ha uppmärksamhet och en flaska välling kl 4 imorse sen sov han vidare till halv 8. Tyvärr vaknade jag av en jädrans mensvärk som hette duga. Trodde helt allvarligt att jag skulle avlida. Mycket värre än värkarna man hade på förlossningen. Så en alvedon och 3 timmar senare så är det ganska okej, men jag kommer få leva på alvedon hela dagen annars fungerar jag inte som människa. Tror det kan ha och göra med mitt onda i livmodern. För det som dom tror att det kan vara har även "stark mensvärk" som symptom. Jaja det visar sig med tiden. Vi hade ju tänkt åka till Uddevalla och bada med Jessica och Amelie idag men det kan jag tyvärr inte göra då. Men det kommer fler tillfällen =)

Igår var vi ute några timmar i öresjö och badade med Kajsa, Jessica, Sandra, Amelie och barnen. Hur mysigt som helst. Men det blir ju inte som det var innan man hade barn och kunde sitta och sola för nu är man tvungen att springa runt efter barnen, stoppa handen som är full i sand och påväg in i munnen, leka i sanden eller bada i iskallt vatten . Men skoj var det. Och vi fick även testat Melvins nya badring som vi var och köpte, super bra grej. Och så stabil! Melvin tyckte nog det var lite kallt men han gillade att bada. =) Jag brände mig på ryggen igår också så nu får den vila litegranna.

Och vi fick även reda på att vi kan få nyckeln till våran nya lägenhet redan på lördag =) JIPPIII..Så på lördag ska vi flytta över alla renoveringsgrejer vi har här hemma och det vi ska köpa i helgen. =) Åh va roligt, ÄNTLIGEN!!!

Nä nu ska jag passa på och dricka lite kaffe, Melvin sover och har gjort ett tag så nu får jag allt sätta fart =)
Hej så länge

Min badkille! Gott med fika efter ett kallt dopp

Morrn morrn!

Hur står det till?
Här är det faktiskt ganska så bra. Är väl egentligen jätte jätte trött men solen skiner ju ute så då kan/får man inte vara trött ;). Men inatt har Melvin sovit sämre än sämst tror jag. Han har vaknat varannan timme och bara varit ledsen och sen somnat om. Men vid halv 6 ville han upp. Så då var det bara att gladeligen stiga upp.

Igår fikade vi i Lunnen med Amelie, Kajsa, Jessica, Harry och Tuvis. Puh så varmt det var, men ach så skönt att få komma ut. Brände mig till och med lite på ryggen..Haha har ju inte haft möjligheten att sola den här hemma så det var första solningen för den i år. Så det var väl inte så konstigt att den blev lite röd.

Idag ska vi möta samma mammor + Sandra och Loke för att åka till öresjö och bada med våra små stollar. =) Vi var och köpte en parasoll till Melvins vagn igår, blev en limegrön och sen fick vi även köpt en badring. Eller ja en som han kan sitta i. Så han kan vara med oss och bada. Jätte smart. Så idag blir nog första doppet för både mig och Melvin.

Jessica sa även att deras kort på Tuva var klara nu, så då förmodar jag att även våra kort på Melvin är klara. Så det blir till att hämta ut dom om någon dag. =) Och just de ja, jag fick svar av lärarcentrum igår om att jag kom in på Matte B kursen jag sökt. Tror jag kom in på kvällskursen och stod som reserv på morgonkursen. Men det spelar mig ingen roll, JAG KOM IAF IN =)...Ett steg i rätt riktining! =) Så 13 Augusti ska jag börja plugga Matte B

Vi var på vårdcentralen igår med Melvin för att kolla om hans öron är läkta och det var dom faktiskt. Så jag vette tusan va det kan vara med honom. Dom tog iaf ett blodprov på honom och jag skulle gå hem och försöka få kisseprov på honom. Det är inte det lättaste. Haha jag satt igår men fick inte en droppe och nu imorse satt vi 1 timme och jag kämpade men ICKE. Till slut så somnade han i knät på mig så då var det ju bara för mig att gå och lägga honom.. Haha får väl försöka lite senare igen.

Nä nu ska jag sätta mig och ta det lite lugnt med en bok eller nått =)
Kram på er

Melvin ute och gottar sig


Och Harry bakade kaka =)


Tuva var jätte trött


Våra bustroll

Onsdag 24:e

Hejsvejs!

Nyss hemkommen från vårdcentralen. Herregud va sega dom är där säger jag bara. Och vad arg jag var på endel gamla. Dom ryckte åt sig sina "nrlappar" innan det ens var deras tur in till receptionen och iomed att dom gjorde de så kom dom ju in till läkaren före mig. Så får man ju fan inte göra. Åh va sur jag var. Men iaf så var det 4 stycken före mig och ändå tog det nästan 2 timmar. Jaja, det visade inget iaf, öronen och halsen var okej men dom tog ett blodprov på honom och jag ska försöka fånga upp hans kiss i en burk nu på dagen och lämna in senare. Kanske kunde vara något i kroppen som stör honom. *håller mina tummar för att dom kanske hittar något litet*. Han kan ju bara inte vara sånhär utan att ha ont/vara sjuk.

Och jag vet inte vad det är med mig, känns som att jag håller på och går in i klimakteriet. Jag svettas som en gris i ena sekunden för att sen andra sekunden gå och huttra för att jag fryser så. Och jag är även jätte trött hela tiden. Igår somnade jag vid 21 tiden och Robban höll på och packa grejer i sovrummet och det är inte lik mig att bara kunna somna så. Men skönt var det. Och jag har även fått yrsel, tycker det är läskigt när kroppen inte är som den ska och jag känner att jag orkar inte lika mycket längre, blir anfådd för ingenting nu.

Idag ska min gynläkare ringa och då ska jag allt prata ut med honom så jag får komma på en koll ganska snart. Vill inte gå och oroa mig eller ha ont.

Och igår så var jag ju och hälsade på en som skulle kunna bli min brukare. Men jag tror och kände med en gång att det inte var något för mig. Hoppas nu bara chefen kan acceptera att jag inte kan/vill jobba där. Hon blev ju sur sist jag sa ifrån och var nära att ge mig sparken för att jag inte trivdes eller orkade fysiskt. Tycker det är så konstigt för i min ansökan (när jag sökte jobbet) så skrev jag att jag varit med om en mopedolycka och det har gjort att jag har väldigt ont i både rygg och höfter och kan lixom inte jobba hur som helst. Men ÄNDÅ är det bara rullstolsburna och tunga personer jag sätts hos. Och jag har ju inte riktigt den rättigheten att säga ifrån, känns det som. Näää tacka gudarna för när jag ska börja plugga! Det gör inte så jag får ónt i ryggen iaf =)

Idag är det fika i Lunnen med mammorna som gäller. Ska bli riktigt trevligt och vädret är ju toppen. Det kunde ju inte varit bättre. Och Melvin behöver träffa sina kompisar nu, det har han berättat för mig. =)

Nä om man skulle ta och sätta sig på balkongen en stund
Konstigt att jag inte blir brunare när jag solar här hemma. På kusten räckte det med någon timme i solen och jag hade fått massa färg. Inte bra för huden och cancerrisken iof men ändå. Är faktiskt livrädd för hudcancer och har blivit jätte sjopig när det gäller att ligga länge i solen eller bränna sig. Men det är väl bara bra att vara rädd om sig...

Nej nog för detta inlägg!
Ha en bra dag! Det ska vi ha
Kram

Hej från mig

Tisdag idag

Och fortfarande toppen väder ute. Tyvärr har jag inte riktigt orken att hitta på något särskillt idag. Eller jo nu ljög jag, haha! Idag ska vi ju faktiskt traska iväg till BVC för Melvins 1 års spruta och efter det kommer min mamma hit och passar Melvin någon timme. För min chef ringde igår och ville att jag skulle  träffa en brukare som jag kanske skulle få jobb hos. Så vi får väl hoppas att det är en trevlig prick. Ung var denne iaf. Så den 14 Juli är Emma Aronsson tillbaka till jobbet. =(

Ursch nu på sistone är jag så himlans trött alltså, man tycker ju att jag borde ha vant mig vid lite sömn men icke då. Men jag tycker ju att Melvin är mycket gnällig just nu men jag har så svårt att veta om han har ont någonstans (iaf nu). Annars brukar jag ju ha rätt stor koll på vad det kan vara. Och på nätterna när han vaknar så är det olika om han är ledsen eller bara pratsjuk. Inatt vaknade han t ex och låg länge och bara tjöta och grina lite emellanåt bara. Så fick han mat och somnade om. Men jag tänkte jag skulle höra med den knäppa BVC tanten idag och kolla av lite. Får se om hon har något vettigt svar.

Nä nu har jag inte så mycket mer att säga. Får väl se om jag skriver mer senare istället =)
Kram

Ut på balkongen
Ursch i bakrunden ser man flyttlådor och jag hatar att leva bland det. Tur man snart ska flytta!!



Till mormor!!!

Här kommer en bild på boken =)


Måndag 22:e Juni

Åh vad glad jag blir av alla snälla kommentarer! =) Tack så jätte mycket allihopa!!
Men nu har vi fått utrett detta, att det alltså inte är fel att lämna bort barnen någon gång ibland för att ha "egen tid". ;)

Morrn morrn föresten!
Melvin har inte alls sovit bra inatt. Han vaknar och bara skriker några gånger om nätterna. Undra om det är något efter öroninflammationen, för det är ju efter det som han sover sååååå dåligt. Men vi ska ju till Näl om ca 1,5 månad, då får vi ju svar. Men ska jag orka ända dit?!?! Är så trött så jag snart trillar av stolen. Melvin sover nu förmiddag och då ska jag passa på att lägga mig och vila lite. För nu när Melvin är vaken är han en sån mamma/pappa gris. Han drar oss i benen hela tiden för att han vill upp och att leka själv är inte alls så roligt längre.

Igår brann det i en bil utanför oss. Och det värsta var att det var bilen brevid våran. Men vi var ganska snabba och fick flyttat den och tur var väl det annars hade inte branmännen inte haft stor yta att arbeta på. Men det visade sig iaf att ägaren hade glömt en påse med kol som låg och glödde i bilen. Fråga mig inte varför han tagit in glödande kol i bilen..Haha nä men det kanske följde med en liten gnista och det kan ju orsaka stor skada. Men våran bil klarade sig iaf! =).

Idag ska vi åka till målarboden hade vi tänkt. Ska köpa allt som saknas till badrummet. För om ca 1 vecka får vi nyckel och då börjar renoveringen och om 1 vecka går Robban pappa ledig =D =D =D. Åh va kul det ska bli. Men det enda vi packat här hemma är 4 flyttlådor. Men det känns så onödigt att stressa med det eftersom vi faktiskt ska ha denna lägenheten 2 månader till.

Ja angående dagmamman så är ju det säkert en jätte mysig miljö för barnen men jag anser att Melvin är mer av ett dagisbarn än dagmammabarn. Och vi ska ringa till chefen för dagis och klaga lite. För denna dagmamman hade en trappa upp och en trappa ner UTAN grindar. Och när vi frågade henne om hon skulle skaffa grindar sa hon bara att "Nej, han kommer lära sig att gå i trappor på 14 dagar". Öh då fick man en skev syn bara där. Och sen när man kikade runt i hennes hus så hade hon ett "fin rum" med en massa kristall grejer och porslin på precis rätt höjd för Melvin att nå. Och ingen dörr in där. Haha då kommer hon ha att göra. Hon kommer inte hinna med dom andra barnen. Och sen så var "lekrummet" längst ner i källaren, inte alls rolig känsla. Och sen blev hon änna lite sur när vi sa att vi ville ha in honom på dagis sen. Hon tycke att han skulle vara hos henne för det var bättre, enligt henne. Men NEJ NEJ NEJ, så fort vi får dagis plats åker han dit. Jaja jag ska som sagt ringa till Christina och prata med henne. Så får vi se vad som händer nu..24 augusti blir iaf inskolnings dagen.

Åh vad jag tjatar!
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen lägga mig på balkongen en stund.
Kraam

Världens finaste kille
Älskar dig så otroligt mycket!!

Midsommarhelgen

Hej hoppsan!!

Åh vilken underbar helg vi haft ute på kusten! Det har varit så skönt att bara få komma bort från vardagen litegranna. Och Melvin har haft det super bra hos farmor och farfar! Blir såå trött på alla som hela tiden ska föreläsa att när man blivit mamma ska man minsann sluta med dittan och dattan. JAG HÅLLER INTE MED!! Bara för att man fått barn betyder inte det att man måste sitta hemma VARJE helg och titta på barn-tv och lägga sig kl 21. Jag tycker man ska få roa sig ibland ändå. För jag (även om jag är mamma) så har jag ett behov att få roa mig utan barn då och då. Jag tycker inte jag är en sämre mamma för det. Kolla vilken underbar social kille jag har fått tack vare att vi lämnat bort honom då och då. Det är hur bra som helst för honom (och för oss). Lika trött som jag kan känna mig på Melvin kan ju han känna för mig!!! Så sluta tryck ner folk som blivit förälder men fortfarande vill dricka några glas vin/cider/öl då och då. Alla är vi olika och tycker olika, alla har olika behov! MAN ÄR INTE EN BÄTTRE FÖRÄLDER FÖR ATT MAN ÄR HEMMA MED SITT BARN 24-7!!! Så de så......

Nä nog tjatat om det!
Som sagt har vi haft en underbar helg. På midsommarkvällen var det dans i ladan och där buggade jag mig helt slut =D. Det var såå bra musik och folk trodde inte på mig att jag var 22 år och gillade dansband. Haha! Det har varit lite kallt ute på kusten men det har varit sol. =). Så igår brände jag mig i ansiktet men det börjar lägga sig nu. Stramar lite men det är bara somrigt. Hihi!!

Idag, om några timmar ska vi på kalas till min farbror och hans familj. Det ska bli trevligt. Sen ska vi bara ta det lugnt här hemma. Men nu strax ska vi ut och leka på gården med Mellisen. Han börjar bli lite rastlös här hemma..Haha gull unge!

Och vi var ju hos dagmamman i torsdags och jag är väl sådär nöjd. Eller jag är väl nöjd med henne och så men jag vill inte ha ett dagmammabarn. Jag tycker inte alls det verkar vara så roligt. Vill ju ha in honom på dagis där dom är en massa ungar med många vuxna och dessutom ha massa leksaker och stor leksal. Ja nä jag är verkligen FÖR dagis...Hoppas innerligt han kommer in på dagiset snart!!

Japp nu hinner jag inte med mer!
Ha en bra dag
Hej hej

Väntar på att maten ska bli klar =D


Min älskling! <3


Me & Johanna

Fredag 18:e Juni

Hej hopp!

Nu har precis pappa Robban kommit hem och ska vara lite långledig =)
Och jag kommer inte kunna skriva blogg på hela helgen!! =(

Har inte så mycket tid till datorn idag. Jag har varit uppe sen kl 7 imorse för att tvätta och sen har jag fått städa här hemma och vikt all tvätt samt packat inför kusten resan. =) Vi blir ju faktiskt borta 2,5 dagar. Har även hunnit packa till Melvin, han ska ju vara hos farmor och farfar. Han kommer få det super kul där med massa midsommar firande. Tror inte alls han kommer sakna mamma och pappa faktiskt. Snarare tvärtom. =)

Tack för alla tips och trix när det gäller Melvin. Det är så härligt att få svar av er. Jag blir så glad varje gång =D.
Och vi har testat att ha Melvin mellan oss men det går inte det häller för det verkar som att han bara har bus i huvudet när han ligger i våran säng. Haha! Men som sagt så tror jag det är så att Melvin just nu är i en fas som gör att han är sånhär *önskedröm*. Hihi! Men tiden får väl utvisa vad som händer, det gäller att ha tålamod bara.

Nä nu får jag fortsätta packa och greja det sista. Ja just de ja, vi ska ju vara hos Melvins dagmamma kl 15 och hälsa på henne. Det ska bli sååå spännande. Hoppas hon är något bra, fast hon lät super duper trevlig på telefon så det tror jag inte ska vara något problem..

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!!!
Kraam från oss

Såhär lång kan jag bli


Min älskade Melvin


Och dessa skor!! Dom är verkligen ÖVERALLT haha


Åh vad du är vacker!! Mamma kommer sakna dig!!!
Puss & Kram


God morgon onsdag!!

( Skrev inlägget imorse men Blogg.se har varit nere hela dagen! )

Morrn morrn!

Idag är det fortfarande fint väder, men om ni frågar mig tycker jag faktiskt att det är ganska så kallt ändå. =).

Melvin har sovit ganska bra inatt. Vaknade "bara" 2 gånger varav en gång var matning.

Vad är det som gör att han fortfarande vaknar på nätterna?? Är det något vi gör som är fel?

Och dessutom har han blivit jätte jobbig att lägga. Han vägrar och så fort han ser att han är påväg till sängen börjar han ledsna. Och när vi lägger ner honom så gallskriker han och vägrar lägga sig ner. Han står upp på bara några sekunder. Då går jag ut någon minut för att han ska fatta att det inte hjälper att gråta. Men det ger sig lixom inte, snarare tvärtom. Då går jag in till honom och lägger ner honom igen men han står upp lika fort igen och är lika ledsen. Då tar jag tillslut upp honom och då somnar han nästan på stört uppe i famnen. Men när man sen ska lägga ner honom igen är det samma visa igen. Han verkligen storvägrar. Hur ska man bära sig åt? Vad har vi gjort för fel ? Han äter ju fortfarande på nätterna, han vaknar en massa gånger på nätterna och nu vägrar han lägga sig. Vad kan vi göra annorlunda? Jag har fått sova ca 10 HELA nätter sen han kom till världen och det är inte mycket på 1 år. Det är inte konstigt att man inte orkar med vardagen varje dag och att man känner sig trött jämt jämt jämt.


Jaja nog tjatat om det. Idag är planerna en fika med Marie och William någonstans. Alla andra drog sig tyvärr ur men sånt är livet. Kommer fler tillfällen. Sen får jag även gå och byta presenten Melvin fick från Loke m. familj. För oturligen hade vi redan en sån men vi är ändå tacksamma och tackar familjen Kronlid =D Tack!!

Nä nu ska jag sätta mig på balkongen och värma mig i solen. Melvin sover äntligen så dår får man passa på. Jag slumrar alltid till lite därute =D..

Ha en fin dag

Undra varför skorna inte kan få stå på SIN plats?? =) Hihi


Förövrig så brände jag mig igår på stekpannan och jag ville bara berätta att det faktiskt inte var sådär jätte skönt...


Recept

Cheesecake

Du behöver
3 st  Ägg

1,5 dl Strösocker

2 tsk Vaniljsocker

200 g Philadelphiaost

3 dl Vispgrädde

14 st Digestivekex


Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.


Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.


Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.


Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.


Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).


Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.


Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.


Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.


Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.



Smaklig måltid =D


Tisdag 16:e Juni

Får börja med att tacka för alla gratulationer, eller ja...Melvin tackar för alla gratulationer =D!!

Nää men gud va det går med rusande fart framåt. Nu är redan Melvins 1 års dag över. Fattar inte att det kan gå så fort. Vill sakta ner tempot litegranna.

Igår hade vi barnkalas här och det var super kul. Tack alla underbara mammor och kompisar för ett underbart barnkalas och alla fina presenter. Melvin var/är SÅÅÅÅÅ nöjd. Han vart så nöjd att han till och med la sig för natten kl 17.30. Så pappa fick inte busat mycket med fördelsedagsbarnet. =( Men sen vaknade Melvin ca 2 gånger inatt men vi steg inte upp fören kl slog 08 =), gott tyckte mamma...

Innan kalaset upptäckte jag att jag glömt av att dom skulle stänga av vattnet här hemma. Så vi hade inga vattenresurser för det hade jag ju glömt hälla upp. Så jag ringde Johanna och hon hade inte häller hällt upp överdrivet mycket så jag fick ringa svärmor och höra om jag kunde komma till hennes jobb och fylla några dunkar med vatten. Och det fick jag =) Så jag drog med mig Johanna och Melvin till stan för att hämta vatten. Men innan så shoppade vi lite smått till lill killen. Han fick ett par nya jeans, en skjorta och 2 par kallingar =D. Han springer omkring här hemma med kallingarna nu och dom sitter verkligen perfket och ser hur sköna ut som helst. Det får nog bli mer av den varan.

Sen vid 2 kom alla hit och snälle Johanna var med och hjälpte mig med bus Melvin så jag kunde konsentrera mig på allt annat. Hihi!

Idag har vi inte alls mycket planerat. Eller jo Sandra skulle komma förbi en sväng och lämnar en present till Melvin för dom åker visst till Norrland imorgon och då får vi inte träffas på länge. Och när Robban kommer hem ska vi gå så han får klippa sig och även ta en sväng förbi bolaget. Måste ju rusta upp för Midsommar =D

Nää nu får jag sluta, Melvin ska lägga sig nu..Han har precis badat och fått i sig gröt och då blir man trött..Hihi!
Hej svejs
Puss&Kram, ses på sta´n

Födelsedagsbarnet =D
(i sina nya kläder)


Alla anländer


Melvins rum var populärt =D


Barnen satt på golvet och fikade med rån, och något digestive kex åkte ner emellanåt, haha


Världens finaste kille


Paketöppning.
Harry och William ville hjälpa till



Jag & min underbara ögonsten


Haha skrattade sååå när jag fick se Harry i den lilla vrån


Melvin vet precis vart man ska trycka för att få den att låta


I sina nya kalsonger och den fina tröjan han fick av mommo

Älskling blir 1 år idag <3 <3


Kl var 16.32 den 15:e juni -08 var då du hälsade på dina föräldrar för första gången

 ♥♥♥   Grattis min underbara son på din första födelsedag...1 helt år har gått sen du kikade ut till denna värld och den har bara blivit till det bättre sen du kom. Mamma & pappa älskar dig mest i hela världen och hoppas du får en super duper dag idag!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS    ♥♥♥



Dagen började i vartfall med att jag gick in och sjöng för Melvin. Haha han tittade verkligen på mig som att jag var en idiot. =) Sen har han gått runt och busat med sig själv och lekt lite i borgen.

Vid 14 tiden kommer kompisarna hit och busar lite. Även deras mammor kommer. Jätte skoj!!
Hoppas bara tråtan smakar bra, för det var inte igår jag gjorde den. Haha!!

När Robban sen kommer hem vet jag inte vad vi ska hitta på, men något blir det alltid.

Nä nu ska jag leka lite med födelsedagsbarnet innan han ska nana förmiddag
Kram från oss

Färskare än såhär kan man inte vara =D


1 dag gammal


2 månader gammal


4 månader gammal


6 månader gammal


8 månader gammal


10 månader gammal


1 år gammal
=) Grattis älskling


Kalasandet

Får skriva lite nu när jag har lite lugn och ro. =)
Melvin springer omkring här hemma med kartongerna till leksakerna han fått idag och har allmänt roligt. Haha!

Kalaset idag var helt perfekt..Bättre hade det inte kunna blivit. Vi serverade kyckling och taco pajer och sen efter det blev det jordgubbstårta och kaffe. Mums va jag är duktig i köket. Haha, (skojjade bara). Har inte riktigt så bra självförtroende.

Men Melvin har haft en super dag men massa presenter. Han är just nu i sitt esse och har hur mycket energi som helst. Men det hade nog jag också haft med en massa nya grejer att leka med.

Imorgon är det kalas med kompisarna och det ska också bli super kul. Ska snart ställa mig och baka "tårtan/kakan" som vi ska ha imorgon. Blir nog väldigt gott.

Nä nu lägger jag ut lite bilder på dagen istället.
Melvin och vi vill säga: Super stort TACK till alla som var med och gjorde Melvins första födelsedags kalas till en oförglömlig dag, helt perfekt verkligen!!!!!! Och vi tackar för alla otroligt fina presenter.... TACK TACK TACK  <3

Mina 2 fina pojkar


Hurra hurra hurra


Mumma med tårta tyckte Melvin


Så mycket mumma så han till och med slickade tallriken


Presenterna


Här busar han lite med pappa i borgen =D


Chillar även lite i den nya solstolen


Vi testade även så att hans nya flytväst passade =D
Och det gjorde den

 

En liten filmsnutt på världens busigaste Melvin! =)

Söndag 14:e Juni

Gomorrn gott folk!

Här är vi uppe med tuppen! Melvin vaknade kl 7 och då fick han komma över till oss en liten stund och käka välling samt mysa lite =D. VI skulle egentligen gått upp och sjungt för Melvin idag eftersom Robban inte kan vara hemma imorgon. Men vi hoppade det ändå och jag går upp för honom imorgon istället =). Det ska sjungas från första födelsedagen, hihi!

Igår hade vi det riktigt stressigt. Min mamma hade Melvin på dagen så vi kunde åka och handla till kalaset ifred och det tackar vi för. Sen när vi kom hem hade vi inte många timmar kvar tills vi skulle åka ut till Velanda och hämta nyckeln till lokalen. Tog en snabb kaffe hos farmor och farfar innan vi åkte hem. Sen när vi var hemma gjorde vi pajjer och tårtorna. Det gick smidigt men vi var inte klara fören vid 12 tiden. =D Så går det när man drar ut på det i sista sekund. Men idag är det dukning som gäller, hänga upp massa ballonger och garnera tårtor. Ja det är Melvins första kalas idag och det ska bli sååå roligt och något som är ännu bättre är ju att det är SUPER fint väder. Och imorgon på hans stora dag ska vi ha barnkalas här hemma. Melvins kompisar kommer hit och busar =D. Får se vad jag bakar till och bjur på. Och fint väder ska det ju vara så jag tänkte duka upp ute på gården. Mycket roligare där.

Nä nu hinner jag inte så mycket mer.
Skriver nog mer ikväll!
Ha en underbar dag
Kram

Ps: glöm inte kika efter Melvin i tidningen imorgon ;) Ds

Fredag 12:e Juni

God morgon!
För börja med att tacka för alla fina kommentarer! =D

Idag är det en tröttis Emma som sitter vid datorn. Melvin sov inte alls bra inatt, han vaknade mist 4 gånger.
Och nu när man har en helknäpp BVC tant vill man ju inte riktigt fråga henne om något för hon sa verkligen att barn över 6 månader INTE SKA äta på natten och skriker han på natten ska man bara ignorera honom. Då lär han sig att vi inte kommer när han skriker, på natten. Men som inatt då, då ville han ju ha mat kl 04 och sen 07. Men ska jag skita i att han ville ha det då och låta honom skrika? Då skulle jag ju aldrig få sova. Hur gör alla andra. Äter era små IBLAND på natten  fortfarande (ni som har en 1 åring)???

Åh nu när man är så nära 1 års dagen så får man en massa minnen om hur det var för 1 år sen. Och idag för 1 årsen började mina värkar, eller ja igår var väl första dagen men dom gjorde ju inte ont. Men dom som på kvällen idag gjorde ont. =D...Ja nu vet ni det. Haha

Har fått ringt min gynläkare, eller jag fick en telefontid till honom iaf. Och sen ska jag väl få komma på en undersökning innan han bestämmer hur vi ska göra. Sen har även Chefen för dagis ringt och berättat att den dagmamman vi ville ha har tackat ja till oss. Så nu ska vi vänta på hennes nr och sen ringa och bestämma några träffar med henne så Melvin lär känna henne och hennes hus. För sen den 24 augusti ska han inskolas hos henne. Och eftersom vi tycker det är lite sent att bli inskolad 24:e så var vi välkomna att träffa henne några gånger innan hon gick på semester så inskolningen inte skulle ta så lång tid i augusti. Smart!! =D. Tror detta kommer bli super bra, men jag hoppas ju verkligen att det inte tar för lång tid att komma in på dagis.  Melvin är ju en jätte social kille och älskar när det är mycket barn rumtomkring så jag tror han skulle stormtrivas på dagis, ja säkert även hos dagmamman också. Men dagis är ju något helt annat =D..

Nä nu kommer Johanna och ska hjälpa mig med håret och jag hoppas verkligen inte det ramlar av. Och mormor gjorde mig ju inte sådär jätte lugn när hon frågade om jag verkligen vågar det...Tack ska du ha mormor..Haha!! Men såhär kan jag inte se ut..Hihi!!
Sen bär det av till överby med Johanna. Robban har lämnat stolen hemma så vi får hoppas det får plats i deras bil. =)

Hej så länge

Åhh....

..vad sur jag blir. Fick ett sms av Jessica som också skulle hämta ut deras 1 års kort på Tuva idag men när dom kommit dit säger dom att deras maskin varit sönder och då har dom inte hunnit få kortena färdiga. Så dom skulle ringa alla när dom var klara istället. Åh  åh åh...Då kommer dom ju inte kunna visas upp på 1 års kalaset...Nä fy för dom och dålig stil av dom att inte ens ringa och tala om att det blir försenat...Nä nu är jag besviken!!

Ja nu har iaf mitt hår torkat och det är absolut skillnat på sidorna. Ena sidan har inga lockar alls och andra har massor. Så imorgon skulle Johanna komma över hit och hjälpa mig att sätta i nytt. =) Tacka snälla du. Då kommer det säkert bli super bra. Hoppas bara att håret inte trillar av, haha!!

Ja, annars så har dagen varit ganska lugnt. Inte hänt alls mycket. Melvin sover just för tillfället och Robban är hemma om ca 1 timme. Vette tusan va vi ska hitta på då. Är faktiskt lite sugen på kines mat. Så det kanske det får bli idag =)

Nu ska jag fortsätta kika på The 70´s show.
Hej svejs

Sidan UTAN lockar


Sidan MED lockar
STOR SKILLNAD (iaf i verkligheten)

3 år som förlovade

Grattis till mig och Robban =)
För 3 årsen idag förlovade vi oss på hotellrummet på Swania. Det var bal och det kunde inte bli mer perfekt. Fin klädda och allt =D. Så idag vette tusan va vi ska fira med. Blir väl att vi går ut och äter någonstans eller nått. Men först ska vi ju åka till vänersborg och hämta 1 års korten på Melvin...Jaaaa äntligen, är ju såå nyfiken! Hihi

Nu har precis Johanna varit här och hjälpt mig att permanenta mig. Blev faktiskt väldigt bra =D Men jag vet inte om det kanske blev för lite lockar på ena sidan. Det märker vi väl när det torkar. Men jätte skoj med något nytt. Och jag tackar till tusen för att du var så snäll och hjälpte mig med det. =)

Igår så gjorde vi inte mycket. Eller haha jo det gjorde vi ju. Vi var ju inte hemma på hela dagen. Haha
Först var vi på BVC där det gick väldigt bra. Men nu har vi TYVÄRR fått en ny BVC tant och jag är väl sådär nöjd med henne. Det visade sig att det var denna tanten jag tjatat på Sandra att byta. För den nya tanten kommer från källstorp. Men som tur är det inte alls ofta vi ska till BVC nu och till nästa barn ska vi ha en annan. Vill inte ha en vimsig tant som knappt vet va hon själv heter. Eller ger dumma förslag på att ta bort måltider för barnen för att dom inte ska äta så mycket. Nääää, som tur tar jag reda på ganska mycket själv och behöver inte lyssna på BVC.

Jaja Melvin hade iaf ökar 80 gr sen sist vi var där. Och ingen spruta fick han häller eftersom han går på Penicillin. Så vi fick en ny tid om 2 veckor för att kolla vikten en gång till och få sprutan. Vet att det inte är någon fara med hans vikt eftersom han rör på sig enormt mycket nu och han har varit mycket sjuk. Men eftersom vi ändå ska dit känns det bra att dom kollar iaf.

Efter bvc gick vi direkt hem till Jessica och umgicks lite med dom på tu man hand. Trevlig och mysigt. Älskar att se barnen leka tillsammans. Sen kom Marie, William, Sandra och Loke och gjorde oss sällskap. Jätte skoj faktiskt!

Robban fick allt komma och hämta oss hos dom för det spöregnade och det hade jag inte lust att traska hem i =).
När vi kom hem fick vi lite middag i magen och sen la jag mig i ett gott varmt bad och läste bok.

Nä nu ska jag göra något vettigt..
Ha det fint
Kram

Dagen vi förlovade oss =) <3


Min sötnos efter tandborstningen =)


Sen varé baddax

Onsdag 10:e Juni

Morrn morrn.
Har märkt att jag bara skriver mina blogginlägg på morgonen. Men det är väl ända tiden jag får mig tid till att skriva. Melvin leker för sig själv ganska mycket nu när han precis klivit upp =D.

Idag sov faktiskt Melvin ända fram till kl 9. Åh det var en mycket lycklig mamma som steg upp när hon tittat på klockan. Visst vaknade han 04.30 och ville ha mat men då är det bara att göra en flaska välling och ge honom i sängen så går man själv och lägger sig för han somnar om väldigt fort. Men nu blev det ju lite fel med penicillinet bara för kl 9 fick han den men då får man ju inte äta på 1 timme så nu har jag haft en jätte sur kille här hemma som inte fått mat. Men nu har han fått en go välling flaska. =D

Om ca 1 timme ska vi till BVC och idag är det läkarkontroll + vaccination. Men det kommer gå super bra tror jag. Melvin är ju en riktig karlakarl =D..Hihi

Sen får vi väl traska hem igen och vänta på att kl ska slå halv 2 så vi kan gå hem till Jessica på en liten mammabarn fika. Trevligt att träffa alla igen. Och att Melvin får leka av sig lite. Det var ju väldigt längesen.

Sen när Robban kommer hem får vi väl ta oss iväg och handla grejer till mitt hår. Otroligt super Snälla Tant Johanna ska hjälpa mig permanenta mitt hår =) Haha, låter som en gammal tant men jag tycker det är jätte fint med lockar och känner att jag vill ha det igen. Nu har jag haft rak länge nog så nu är det dags. =D Det är inte tänkt att  det ska bli krulligt utan bara lockigt...=) Spännande ska det bli iaf. Hade permanent hår halva högstadiet och jag trivdes med det. =D.Går ju att platta håret om man känner att man vill ha det platt någon gång då och då. Haha!

Nä nu ska jag gå och borsta tänderna och göra mig iordning.
Ha en fin fin dag..
Kram

Ute på kvälls promenad




Busunge har lärt sig dra ut våra lådor så nu ligger våra köksgrejer överallt i lägenheten hela tiden!
Lägger man tillbaka dom är dom ute lika fort igen...Haha


Tisdag 9:e Juni

Godmorgon!

ÄNTLIGEN är det bättre med Melvin. Han är inte alls lika ledsen och gnällig längre. Nu börjar man känna igen min lilla kille. =). Men han sover inte riktigt som vanligt än. Men det kommer väl det också...

Igår mötte vi Marie och William och tog en liten sväng runt stan och avslutade med en fika på oden. Gott gott.
Sen var det hem och lägga Melvin och invänta pappa. För kl 6 var det ju kalas för tant Johanna. Jätte trevligt. Det bjöds på goda smörgåsar med massa olika pålägg. =). Efter blev det en jätte smarrig jordgubbstårta. Melvin var lite sur på kalaset men jag tror han inte riktigt vet hur han ska vara eller vad han ska göra när det är en massa folk och det är trångt. För när vi kom hem blev det mycket bättre. Men innan vi gick hem åkte vi ut för att kika var en dagmamma bodde. Och det såg väl lite lovande ut. Och inte så långt ifrån dit vi ska flytta.

För jag pratade nämnligen med dagischefen och hon sa att det inte fanns plats just nu på det dagiset vi vill ha in honom på. Så i väntan på en plats där är vi ju tvugna att ta något annat. Och det fanns 1 plats på ett annat dagis men jag vill inte skola in honom på ett dagis och sen skola om honom på det andra dagiset. Så då känns det mycket bättre om han får gå hos en dagmamma först och sen bli inskolad på dagis. =). Och det blir ju som en liten mjukstart med dagmamma.

Föresten, hur gör ni när ni ska borsta tänderna på era barn? Det går verkligen inte borsta på Melvin. Han vägrar!!!
Han stretar emot och kämpar allt va han kan för att komma loss och spottar ut tandborsten och biter ihop allt va han orkar.

Nä nu ska jag väl gå och nana min son för  nu verkar det som att han är väldigt trötter! =D
Hej hej

Såhär trött är han nu.
Han har till och med gått och hämtat en kudde från soffan och gått och lagt sig för att titta på tv


Måndag 8:e Juni

Oj oj oj, bara en vecka kvar till älsklingens 1 årsdag =D...

Natten har varit lite sisådär. Melvin har nog väldigt ont i örat för han är verkligen LEDSEN emellanåt. Inte bara gnällit. Tycker så synd om honom. Men jag vet inte om det kanske är lite bättre nu på morgonen *håller mina tummar* att det är så. För nu är jag väldigt trött i både huvud och kropp. Har lixom ingen ork. Men jag är glad att han är sjuk nu innan hans födelsedag och kalasena =D.

Igår hade vi en fullspäckad dag. Den började med att vi åkte och köpte allt kakel till badrummet + badrumsskåp, handfat och spegel. Kan ju säga att kaklet inte var det lättaste. Haha när vi packat in allt kakel i bilen inser vi att det inte kommer funka att köra bilen, man såg knappt däcken så tungt var det. Så då var det bara till att packa ur lite av kaklet och köra 2 omgångar. Robban och Melvin väntade kvar så åkte jag hem och lastade av alla paketen i källarn. Det var nog det jobbigaste jag gjort på länge. Ett paket väger ju litegranna...;). Men sen hjälptes vi ju åt med resten och då gick det betydligt fortare.

Och denna veckan har vi också en massa grejer att göra. Eller ja, ta det lugnt är det som vi först och främst kommer att göra. Inte så roligt för Melvin att vara ute på äventyr när han inte mår så bra.
Men idag är det bara en "ta-det-lugnt-dag", imorgon är det väl samma haha, men på onsdag ska vi till BVC och kanske en fika hos Jessica, torsdag ska vi åka och hämta Melvins 1 års kort =D Åh va jag längtar och på fredag ska vi handla och förbereda inför kalaset på söndagen. Och på lördag har vi verkligen fullt upp. Men det är ju bara skoj...

Nu hör jag någon som ska lägga sig och sova lite förmiddag
Hej svejs

Han är en riktig busepojk


Haha typ:
Öh, ska du me hem till mig eller??? *hick*


Han har även lärt sig att klättra upp för soffan (lite svårt med gällivarehänget bara) Haha
Siiitunge ;)


Får kanske införskaffa mig lite böcker så jag kan lyfta huvudändan lite högre i framtiden..Hihi

God kväll

Hoppas ni haft/har en bra National dag?

Just nu sitter jag i min ensamhet och bara njuter. Melvin sover och Robban är iväg på galej. =)

Vi har spenderat nästan hela våran dag uppe på akuten. Dom är inte snabba är i Sverige när det gäller vård.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra lite om öroninflammation och det dom berättade stämde totalt in på Melvin så vi fick åka in till näl för att kolla upp det. Och efter många timmar där fick vi iaf reda på att han har öroninflammation. Så nu är det penicillin 1 vecka för lillgrabbens skull. Man märker mer och mer på honom att han har väldigt ont. Och sover gör han knappt nånting. Han vill/kan inte ligga ner för då värker det som värst. Så nu har jag även fått svar på varför han sovit som en kratta dom senaste dagarna. Men nu innan han la sig fick han lite ipren också så han kanske kan sova några timmar. Han har även fått en av våra kuddar att sova på så han ligger högt med huvudet. Hoppas der hjälper honom nu. Stackarn!!!

Men efter vi vart på akuten åkte vi hem för att göra oss iordning för en grillstund hemma hos Markus föräldrar ute i Velanda. Det var skoj att få träffa lite folk och det tyckte nog även Melvin fast han inte var på jätte glatt humör. Så jag och Melvin åkte hhem efter ca 1 timme. Men det var skoj den lilla stund som var. =)

Och nu sitter jag ute på balkongen och njuter av det fina vädret. =)
Så nu ska jag inte tjata mer!
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll..
Kraamar

Melvin kikar lite på tv innan det är dax att nana
(han fastnade där när dom sjöng Sveriges Nationalsång =D)


Ha en fin kväll


Sveriges Nationaldag

God nationaldag =)

Här är vi inte alls pigga. Melvin sov som en kratta inatt. Han vaknade minst 1 gång i timmen och bara skrek. Har ingen aning om vad  som är med honom. Och nu på dagen har han varit minst lika jobbig. Han grinar stup i ett och vet själv inte vad han vill. Sova vill han absolut inte göra. Lägger man honom ner eller sätter ner honom på golvet blir han jätte ledsen. Orkar inte mer nu!!

Men vi har iaf kommit fram till att Melvin haft "3-dagars-febern". Fast han hade feber i nästan 5 dagar. Men nu idag har alla prickar kommit och det tyder ju på att det var den sjukdomen. Skönt att fått svar på det iaf. Men nu ser han ut som en prickigkorv, haha!!

Vad är tredagarsfeber??
 

Allmänt

Tredagarsfeber är en barnsjukdom som nästan alla mellan sex månader och två år får. Alla påverkas olika, en del får mer symtom och andra mindre. Många får sjukdomen så lindrigt att det knappt märks

Tredagarsfeber orsakas av ett virus som sprids i luften. Det brukar gå fem till tio dagar innan febern kommer från att barnet smittats. Barnet blir friskt igen efter några dagar.

Symtom

Barnet får först hög feber som kommer snabbt och försvinner efter cirka tre dagar. En del får hosta och snuva, de flesta är i övrigt ganska pigga.

När febern gått ner får barnet blekröda utslag på magen som sedan sprider sig vidare på kroppen. Utslagen kliar inte och försvinner på några dagar, ibland fortare.

Idag så ser planerna ut som såhär att vi ska iväg och köpa kakel och badrum =D. Vi har rensat ur förrådet så vi ska få plats med allt. Och sen ikväll ska vi iväg och fira Robbans kompis Markus i velanda. Då blir det grillning och lite alkohol. Men inte för min del, för jag och Melvin ska bara vara som ett litet sällskap innan fotbollen börjar =D Då åker jag och Melvin hem och myser istället.

Nu ska vi ta oss en kaffe och en kaka..
Ha en fin dag!

Han har börjat gymnastisera!! Upp och ner, ner och upp =D
NER....

Å så upp....


Fredag 5:e Juni

Morrn morrn!
Tack för alla tips om medicineringen =D

Ja idag är en mycket mycket bättre dag.
Igår ringde jag sjukvårdsupplysningen för att höra om det är så bra att ha hög feber så länge och det tyckte hon inte var så bra. Så jag skulle ringa VC men jag fattar nada om hur man kommer fram till någon person och när man tryckte sig in till en t ex bvc sköterska var det bara en telefonsvarare. Så efter många om och men skippade jag VC och ringde upp till barnmottagningen istället. Där fick vi en tid kl 15.30 som vi också skippade sen. Haha för i denna familjen räcker det med att man bara ringer till sjukvårdsupplysningen så är man friska sen. För efter mitt samtal med dom så försvann Melvins feber och kom aldrig tillbaka. Haha så jag ringde och avbokade tiden på NÄL. =) Men kom febern tillbaka på kvällen skulle vi åka upp till akuten sa dom, men det gjorde den inte. =) Så idag är det en lite piggare men fortfarande inte jätte glad liten Melvin här hemma. Ska väl försöka ta oss ut på en liten promenad sen för han är nog trött på att bara vara hemma med trista mamma. =D

Annars idag när Robban kommer hem har vi det roligaste man kan göra på en fredagkväll, nämnligen TVÄTTID =D....Haha! Men sen är det inget mer planerat.

Nu sitter jag med datorn i knät och gör Melvin sällskap medan han badar. Då blir det inte tråkigt för någon av oss =D.

Nä nu har jag faktiskt inte så mycket mer att skriva. Kanske skriver mer senare istället...
Hej så länge

BadMelvin säger HEJ HEJ





Torsdag 4:e Juni

Åh tänk, för alldeles 1 årsen idag var jag och Robban på helspänn. För det var ju nämnligen 4e Juni -08  som Melvin var beräknad att komma ut =) Men han ville vänta ytterligare 11 dagar...Fint folk kommer sent, sägs det ju, hihi!
Kan verkligen inte fatta att det faktiskt är ett helt årsen..Man gick bara och väntade på att det skulle hända något  och man gick och kände efter hela tiden om det var på G. Och denna värmen...Åh så jobbig den va!! Och igår när vi kikade på Norska Barnmorskorna så kändes det som att de var igår jag låg och tryckte som dom gjorde. Aj aj aj aj vilka minnen man får då. Och att man är så dum att man faktiskt har tänkt och VILL GÖRA OM DET!! Helt ofattbart va man är dum egentligen...;) Men en helt fantastisk upplevelse som inte går att beskriva. Man måste bara vara med om det för att förstå!

Annars så har Melvin fortfarande 40,2 i feber. Men nu hålls den nere i 38 tack vare att vi ger både ipren och alvedon samtidigt. Vi har alvedonsupparna 10-15 kg så han ska ju inte behöva mer och har aldrig behövt det häller. Men han kanske som sagt blivit "immun" mot den dosen. Nu funkar det iaf att hålla nere den. Och så fort vi känner att febern stiger får han en ny mix. Vill inte att han ska ha feber och vi tar ner den och sen hinner febern komma tillbaka innan nästa kur för det är inte så bra för kroppen. Så här kör vi ny kur så fort tempen höjs litegranna.

Nu sover lillkillen för 4:e gången IDAG. Visst kanske det låter som att det är väldigt lätt att ha hand om honom när han är sjuk eftersom han bara sover. Men tillfällena när han inte sover är ganska intensiva. Han vill vara hos en hela tiden och han blir ledsen för typ ingenting. Man märker att han inte alls har det bra. För han är så himla "borta", inte alls min lilla kille..=(. Men nu har han haft det i 4 dagar så nu borde det ju försvinna snart. Tur att min förkylning försvunnit, dock inte helt men annars hade det var 1000 gånger jobbigare.

Oj vad jag tjatar!
Ska passa på att sätta mig i solen en stund nu när han sover.
Hej svejs

Har inte tagit så mycket kort nu men jag slänger in en äldre bild på prinsen =D


Exakt ett årsen

Onsdag 3:e Juni

God morgon!

Ja, vad ska man säga mer än att jag är väldigt trött...Melvin vaknar ju lite titt som tätt på nätterna, fast man behöver ju aldrig gå upp för han somnar om efter ett litet tag, men att bli störd i sömnen gör mycket. Men nu när han är sjuk sover han faktiskt lite längre än vanligt, till ca 07.30-08.00, jätte skönt faktiskt.

Men igår när han somnat gick jag in till honom för att känna om han var varm, och det var han. Så jag tog tempen på honom medans han sov och den visade 40,5 så då fick han en alvedon också. Varje gång jag vaknade inatt gick jag upp och kände på honom och han var lika varm varje gång. Nu på morgonen tog jag tempen på honom och den visade 39,1 så lite lite har ju febern gått ner. Men det värsta är ju att febern vägrar ge med sig med alvedonen så nästa gång han ska få medicin ska vi testa iprenen som aldrig innan funkat på honom. Men nu vill jag bara att han ska få vara lite feberfri.

Så även denna dagen blir en "ta-det-lugnt-dag". Men igår åkte vi faktiskt ut en pytte stund för att handla lite mat. Eller ja, vi gick till hemköp men sen åkte vi till Cheapy för Robban skulle kolla efter några verktyg till jobbet. Och samtidigt passade vi på och kika efter golv, kakel och badrum. Tror vi hittat vad vi ska köpa nu =D. Sen for vi hem igen och tog hand om våran jätte mammig/pappiga son. Det är allt lite mysigt när han är sån men ändå ganska påfrestande, för man kan ju inte göra något utan att han ska vara med.

Nu sover han iaf och jag ska väl passa på och göra en kopp kaffe, kanske ska ta en mums mums till?!?! =)
Ha det bra idag och ta hand om er!
Kram


Tisdag 2/6

Morrn morrn, eller god middag =D.

Här var vi uppe med tuppen imorse för nu när Melvin inte mår som vanligt är även inte sovstunderna som vanligt.
När jag kom in till honom imorse låg han ner och var ledsen och det är ingen vanlig syn att han ligger ner. Så när jag ska lyfta upp honom känner jag att han är jätte varm, och ändå har han sovit naken hela natten utan något på sig. Tar febern på honom och den visar 39,5. Näää tänker jag, stackars lilla älskling. Och näsan den rinner ju som aldrig förr på pojken. Tycker riktigt synd om honom. Man märker ju att han inte riktigt är bra men han leker ju lite för sig själv ändå. Han går iof inte runt utan han sitter på ett och samma ställe och leker, han orkar väl inte så mycket mer.

Han har fått alvedon men den har nog inte börjat verka än för han är fortfarande kokhet. Jaja!
Så idag blir det till att fortsätta ta det lugnt.

Vi fick även reda på att vi inte blir av med våran lägenhet förens 1 september och det betyder 2 dubbelhyror för oss. Lundqvist var lite snål med att låta den andre slippa dubbelhyra fast han flyttar inom lundqvist. Idioter!!! Men men, så är det någon som står utan lägenhet från 1 augusti-1 september så kan man få hyra våran i andra hand. Hahaha! =D

Nä men det kan ju vara bra också att vi har 2 månader på oss att flytta för det var ju lite mer jobb än vi räknat med i renoveringen så då har vi ju lite tid på oss och inte behöver bo i renoverings skiten. Är det värsta jag vet....

Och jag blir lite förbannad på min chef. Jag har skickat in papper på att jag vill förlänga min mammaledighet till 1 juli och sen semester ansökan till 14 juli men jag har inte fått tillbaka något papper om det är beviljat eller inte så jag har ju ingen aning. Och min chef är ju inte den lättaste att få tag. Man ringer och ringer men hon är aldrig inne eller så är det upptaget JÄMT!!

Nä nu ska jag sluta tjöta!
Har en son som behöver uppmärksamhet =D
Tjoflöjt

Min lilla gobit =)




En sån här liten sötnos sitter här brevid mig  på väggen nu när jag bloggar =D

Min lillgrabb

Tänk att nu har Melvin gått ett bra tag men ändå är man sååå stolt varje gång han traskar iväg =)


Måndag 1:e Juni

Herregud, nu är vi redan inne i Juni..Helt otroligt va tiden går fort. Nu är det bara 2 veckor kvar tills min prins blir 1 år. Fattar det inte!!

Helgen har varit helt underbar. I fredags var vi hemma hos Emilia och umgicks. Skit trevligt. Kom hem ganska så tidigt men det är skönt att bara kunna vara iväg några timmar.
Sen på lördag morgon bar det iväg till den nya lägenheten och kika. Det gick inte göra som vi ville med badrummet men vi har nog kommit på en ny lösning =D. Sen ska vi väl byta ut lite mer än vi bestämt från början. =)
Och på söndag var vi iväg till min mormor ute i Öresjö och firade morsdag. Jätte trevligt, synd bara att tiden går så himla fort när man är med dom. För det kändes som att vi slängde i oss maten för att åka vidare till Robbans mamma. Där var också Robbans mormor och morfar och firade. Roligt att dom får träffa Melvin =)

Nu har vi även bokat lokal för Melvins 1 årsdag. Vi kommer absolut inte få plats här hemma och vi räknade på det och vi skulle inte få plats hemma hos Robbans föräldrar häller. Ändå kommer vi bara bju dom "närmsta". Haha, jaja. Det blir bara roligt för Melvin med mycket folk. Sen har jag inte riktigt bestämt hur vi ska göra med barnkalaset, men det kommer väl. =).

I helgen har jag läst en bok för andra gången i mitt liv. "Klockan 10,31 på morgonen i Kao Lak" och den var väl sådär. Blev bara sämre och sämre ju längre in i boken man kom. Jag tyckte han som skrev sin "historia" verkade så egoistisk och känslokall. Så nej det var inget jag skulle läsa om. Får se vilken som blir nästa bok jag ska läsa. För jag gillade faktiskt att läsa =D Tro det eller ej men det gjorde jag.

Idag är det verkligen ett kanon väder men jag känner att jag orkar ingenting. Febern gör sig påmind hela tiden och halsen svider riktigt rejält. Näsan får torkas på både mig och Melvin stup i kvarten. Och dessutom sov Melvin riktigt riktigt dåligt inatt, han vaknade väl varannan timme och bara var ledsen. Men det gjorde nästan jag också för det är inte skönt att sova när näsan är igentäppt och halsen ömmar. Så jag förstår honom.  Men nu sover prinsen och jag ska väl passa på att lägga mig en stund på balkongen.

Ha en fin dag
Kram

Ute och leker


Snorisen




Hahahaha, om blickar kunde döda.......

RSS 2.0