Operationen

Har gått super bra.
Tänker inte gå in på vad det var dom hittade här på bloggen.
Men jag har faktiskt ondare i magen än vad jag trodde man skulle ha. Har ju blivit varnad för  att man har grymt ont i axlarna men det är inte så farligt, värre i min mage.

Operationen startade inte fören vid 11.00 och jag vaknade till vid 13.30.

På uppvaket däremot hade jag så ont i bröstet att jag knappt kunde andas + att jag hade haft en stor tub i halsen som gjorde att jag hade jätte ont. Men jag fick grymt mycket smärtstillande så jag klarade de så länge jag låg relativt stilla.

Skulle göra ett försök att åka hem vid 4 tiden, fick då komma upp och gå på toaletten och det gick ju bra och sen efter det fick jag sätta mig på en stol och vänta på att en läkare skulle komma och prata lite med mig. Men medans jag satt och väntade kände jag att jag inte mådde allt för bra. Så jag gick mot mina "vårdare" för att fråga vart jag skulle ta vägen för att spy, men innan jag kom fram svimmade jag. Så det var bara att få komma i säng igen och vänta ytterligare några timmar.

Kl 19.00 kände jag att jag ville ge det ett försök till för att få komma hem, och denna gången gick det mycket bättre. Så Robban kom vid 19.45 och hämtade mig. Kände inte att jag var så borta som jag var fören jag såg Robban. Helt otroligt va snurrig jag var. Mådde riktigt riktigt illa. En bradålig fylla. Vi hann åka 1 meter innan Robban fick stanna bilen och jag fick ut och spy. Ursch, den resan var inte rolig.

Men när vi kom hem la jag mig på soffan och då blev det mycket bättre. Så där har jag legat sen jag kom hem typ. Fast idag när det är lite bättre i min mage har jag kunnat komma upp och orkat sätta mig vid datorn.

Ikväll blir skönt för Mellisen ska sova hos farmor och farfar och Robban ska ut på bus med sina vänner och jag får då sitta hemma ensam och kika på skräckis. Kan det bli bättre?? Näää, hehe!

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Men vi hörs av igen när orken smyger sig på.
Puss & Kraam

Gullungen äter lite frukost


Ni kan bara ana va ont det gör


Så himlans svullen
Och ingen mer navelpiercing =(



Lite fredags mys


Onsdag 28e oktober

Snart november då!

Imorgon är det äntligen dags för operationen. Kl 08.15 ska jag vara där. Så Robban får ta Melvin till Bum själv. Och jag får gå till mottagningen själv =/ Mindre skoj men så är de.

Så idag ska jag duscha mig fin i alkotvål, haha! 2 dubbel duschar idag och en imorgon bitti. Måste ju upp före tuppen för att hinna. Haha! Men jag behöver ju inte gå upp i tid för att hinna med frukosten (som är mitt viktigaste mål) men jag får ju inte äta. Kommer inte ens hinna ta en kopp kaffe.

Idag har det varit full fart hela dagen. Imorse åkte jag iväg till arbetsförmedlingen och skrev in mig och Mellisen fick vara hos Emma. Sen fick jag bytt Melvins tid till tandläkaren så även där har vi varit. Ett helvetes cyklande överallt. Men bra för kropp och själ. =)

Robban kommer inte hem fören ikväll idag för han ska hjälpa brodern att tapetsera. Men jag och Mellisen ska allt komma på något skoj att göra.

Jag har GRYMT dåligt samvete för att jag inte hinner med Matten så bra nu. HOPPAS VERKLIGEN att jag kommer ikapp ändå. Men jag känner att det är så mycket hela tiden och huvudet är fullt i måsten hela tiden. Läste igenom några matte sidor igår och jag kände att jag förstod ganska mycket ändå, men till helgen får jag ta många timmar till att räkna ikapp.

Nu ska jag bara slappa lite för sen blir det bus med min son, när han vaknat =)
Kram kram

Hittade bilder

Haha, Ylva (plastmommo) skickade ju bilder till mig från när vi var i Växjö på mobilen men jag har tant Johannas mobil just nu och det funkar inte att få över bilderna till datorn. Men Ylva hade skickat 2 bilder på datorn iaf..Hihi

Jag och fassan! Hahaha

 

Säkert ett smygfoto. Hehe!
Man blir trött av att vara moffa


Tisdag 28:e

Hejsan och väldigt ledsen för att jag inte uppdaterat.
Har haft fullt upp hela tiden! Och bloggen är inte prio 1.

Provet i lördags gick sämre än förväntat. Är skiiiiit besviken på mig själv. Men jag satsar hårdare på nästa prov i mars och hoppas att jag ska få så bra att jag kommer in på skolan till hösten. SKIIIIIIT, men inget jag kan göra åt nu!!

Sen hade jag en toppen lördagkväll hemma hos Marie som sen avslutades på lipz. =)

Igår fick jag jobba från 12.30-21.30 så nästan ingen ledig tid där heller. Och jag har inte hunnit med min matte överhuvudtaget det senaste. Tur vi har lov idag för denna veckan ska jag plugga gärnet. Ett måste!!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills jag ska operera mig. Men jag har aldrig varit nervös inför operation eller allt vad som gäller sjukvården (förutom sprutor) för jag litar såppas på Sveriges vård. Den är oftast super bra. =).

Så imorgon ska jag ringa upp till näl för att få min tid och jag hoppas att den är efter 9 tiden för kl 8.30 ska vi vara på BUM med Melvin för kontoll av hans öroninflammation. Så då passar ju det utmärkt eftersom vi redan är där uppe. Eller ja, Robban ska ju ändå åka och lämna Melvin på dagis efter näl.

Nu ska jag ta min telefonfobi & slänga den åt sidan och sen ringa runt och kika hur det blir med sjukskrivning, lediga dagar, avbetsälla tid hos Mellis tandläkare m.m.

Ha en fin dag!

Var trött redan vid 10.30 idag. Kanske för han han vaknade 5-7 gånger inatt!


 

Han klämde sitt lillfinger på dagis igår!!! AJ AJ AJ min lilla älskling


Friday 23th

Har inte haft mycket tid vid datorn idag. Har läst, läst och åter läst. Har INGA som helst förväntningar på mig själv nu faktiskt. Tar det som det kommer och det kommer ju fler gånger man kan göra det om det nu skulle gå åt pipsvängen!

Nu ska jag ta och damsuga en snabbis för ikväll kommer Emma och Martin hit och då ska vi äta någon god middag och sen blir det lite speltime =). En bättre fredagskväll kan man ju inte ha =).

Imorgon kommer jag inte ha någon som helst tid till att uppdatera bloggen för provet börjar 8.30 och är inte slut fören 16.30 och då ska jag hämta upp Emilia för imorgon ska vi ut. Blir ju ingen halloweenfest här hemma eftersom jag ska opereras så då passar jag på denna helgen istället =). Sen ska vi hem till Marie på lite förfest. Skojsigt!

Nä mina kära vänner, nu blir det städ
Ha en otroligt härlig helg
   
Ps, skriver nog en snabbis imorgon hur det kändes att de gick på provet ds

I nya snygga mössan som kom på posten idag från underbara plastmommo och moffa, Tack tack och åter tack!

Den är grymt cooool





Haha han är en liten bus




"Vann" en jacka på tradera till Mellisen för endast 50 kr. Helt ny! =)


Torsdag 22:e

Hejsan!
Slänger in ett snabbt inlägg idag för jag har nämnligen gjort allt annat än det tanken var att jag skulle göra idag, nämnligen "läxor". Så det måste jag sätta mig med nu. Lillkillen ska ju hämtas om 1,5 timme.

Melvin sover som en kratta nu förtiden, igen!! Han somnade inte fören 21 igår och kl 04.30 var det dags för honom att stiga upp. Han fick en flaska välling, som vanligt när han vaknar så tidigt för att somna om men idag var det ingen somna om dag utan han skulle UPP! Så man kan ju säga att jag är liiiiite seg idag.

Igår kom Melvins nya skidställ som jag "vunnit" på tradera och snacka om att vi är nöjda =). Som ny...

Tog med mig min familj och åkte hem till Karlsson/Gunnarsson igår och umgicks. Jätte mysigt! Melvin & Alvin busade och lekte. Skoj att se =) Hann även med en snabbfika hela familjerna =)

Idag när vi kom till dagis så fick vi reda på att det var fotografering 15 minuter efter att vi kommit! NEEEEEJ!! Attans var det idag, hur kunde jag missa detta?? Och just idag hade Melvin på sig en riktig mysis outfit, body och mys byxor, och body som han nästan aldrig annars har (förutom hemma)...Haha ja men det var ju inget att göra åt. Då har man ju inte gjort honom "till" bara för att han ska ta ett dagisfoto. På dagis har man ju mysis kläder och det ska ju vara realistiskt (eller vad man säger), tycker jag =) Och är man lika söt och go som Melvin så struntar man i kläderna! Hehe

Såg på tv4 morgon idag och kocken lagade idag något som heter Spätzle och jag var bara tvungen att testa och det blev super gott, det var inte sista gången det gjordes i detta hushåll. Man har det istället för pasta, potatis eller ris. Jätte och och super enkelt!

Nää läsa var det!
Heeej

Nya skiddressen (aspen), för endast 250 kr, hehe







Kom nu mamma




Haha var sååå sugen på något gott och detta var verkligen gott =)

Tyvärr hade vi inget annat hemma än korv, hahaha
 


Onsdag (lillördag)

Haha har typ precis fått lärt mig att onsdagar är dom dagarna som kallas för lillördagar. Har alltid trott att det är torsdagar som varit det, haha!

Idag har vi inte gjort särskillt mycket, bara varit. Melvin har varit jätte gossig idag och bara velat sitta i mammas knä =). Dom dagarna uppskattas för dom är tyvärr inte så många längre, hehe!

Igår kom Lollo och hämtade Elias vid 4 tiden och då passade vi på och ta en kaffe tillsammans =). När dom gick så kom Melvin och farmor och jag kunde ta bilen och åka iväg till matten. Fick reda på provet och trot eller ej men jag fick VG, visst var det på gränsen men det kvittar ju, haha. Och så gick vi igenom provet tillsammans och fasiken sikka simpla missar det var jag hade gjort. Hade jag bara tänkt efter lite mer eller kollat lite extra i matteboken innan så hade jag nog lyckats pricka in alla rätt, hehe! Men men då vet man ju det till de nationella provet.

Igår började vi ett nytt kapitel och det handlar om vinklar, och jag kan lite lätt erkänna att jag aldrig kunnat det här med vinklar, area och allt som hör till. Men det gäller ju bara att vara extra uppmärksam på lektionerna, tyvärr har vi lov nästa vecka så det gäller att försöka på egen hand.

Imorse när Melvin kom upp så ställde han sig vid soffan och sa "boompa, boompa" då sa jag till honom att sätta på tv:n. Då gick han till tv kontrollen och tryckte på tv, men sen fick jag ju hjälpa honom så han kom till rätt kanal och sen stog han med ett stort leende och pekade på tv och sa boompa, hehe. Min gullegris! Älskar honom högst på denna jorden! Längtar till den dagen vi bestämmer oss för att skaffa ett till lika underbart busfrö =)

Nä nu ska jag fortsätta läsa lite i högskoleprovsboken..
Ha en riktigt bra dag, för det ska vi ha!
Puss & Kram

Nu är do helt på plats, dörrarna är vända och gallret ovanpå är på plats =)

Duktiga Robba


Sötmumriken Elias


Kusinerna, haha


Min prins





Tisdag 20:e oktober

4 dagar kvar....

Idag vaknade inte Melvin fören kl 10 =) gottigt. Och kl 11 skulle han vara på dagis. En riktigt god morgon.
Och kl 11 stod Lollo och Elias utanför dörren för idag ska jag nämnligen vara barnvakt åt lillfisen =) Mysigt!

Idag är det farmor som hämtar Melvin från dagis så jag hinner plugga lite och ha lite lugn och ro innan jag ska iväg på matten.

Skriver inte så roligt och långt just nu men det är jätte jobbigt att skriva för Melvin har dragit bort våran mellanslags tangent, hehe!

Gyn ringde idag också och berättade att dom fått ett återbud på en operation så den tiden fick jag. Nästa torsdag blir det av. Tack vare att jag åkte in en ytterligare gång efter mitt första besök så fick jag denna tiden, så det var inte onödigt av mig att åka in igen, som gyn kanske tyckte. Så nästa onsdag ska jag ringa upp och kolla vilken tid jag ska vara där. Det värsta var att det var just den dagen nästa vecka som vi hade 1000 grejer inplanerat. Haha, Melvin ska på sitt första tandläkarbesök och han ska även till näl för återkontroll och sen hade jag lovat att passa Alvin en stund på kvällen så mamma Emilia och pappa Crille kunde gå på bio. =) Men vi hoppas att allt kan lösas ändå för Robban är ju ändå ledig och det är ju jag som ska opereras. Robban var så snäll så han kunde vara hos Alvin en halvtimme tills farmorn kommer, så även det löste sig =). Men alla andra grejer var mer skitsaker som man kan ta någon annan dag =)

Nu ska jag chilla lite innan busfröt, Elias, vaknar =)
Kraam  på er

Måndag 19:e oktober

Jag har sån ångest!
5 dagar kvar till högskoleprovet....aj aj aj säger jag bara, nerositeten smyger sig på sakta men säkert.

Min lilla älsklingskille är på bättringsväg nu =) Så imorgon blir det förhoppningsvis dagis för hans del. Det märks att han inte varit där på ett tag nu för han är sååå rastlös här hemma. Så det kommer bara göra honom gott. Och när jag lämnar honom imorgon så kommer Lollo hit och lämnar sin guldklimp här för hon skulle ut på något ärende. Och jag har ju ändå inget för mig. =). Måste ju iof plugga till högskoleprovet men det hinner jag ju med ändå.

I helgen har vi bara tagit det jätte lugnt och bara varit. Hur mysigt och behövligt som helst.
Eller ja igår var det ju gårdsstädning här så den var vi ju med på. Inte för att vi fick gjort så mycket men det gör inget, vi var ju ändå me. Hehe! Våra grannar Emma och Martin va också med så vi fick en hel dag spenderat med dom. Jätte skoj. Blev mycket bebisprat eftersom dom ska ha bebis om ca 3 veckor. Spännande. Fick till och med känna bebisen, myyyyys.

Sen vid 1 tiden var det lunch som föreningen bjöd på i kvarterslokalen, kallskuret med potatissallad, baguetter och till barnen var det korv med bröd =).

Melvin var riktigt duktig igår, han orkade hålla sig vaken ända till 14, då somnade han ute i gungan. Haha så då var det bara till att knalla hem så han fick nanat lite. Och vid halv 4 tiden var det fikatime hemma hos Emma och Martin! Emma hade bakat en smarrig blåbärspaj, mumms =). Melvin fick leka lite med den kommande bebisens leksaker och det tyckte han var super kul. =)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, ringa till min förra chef och sen läsa lite i högskoleprovsboken.
Ha en riktig nice dag!
Kram kram

Mumma med kokostopp =)

Nu börjar klättrandet, hehe






Lördag morning!

Sikken underbar dag det är idag. Vädret är toppen och vi ska ut till skogen för att strosa omkring. Blir nog uppe vid hunneberg, för där är det mysigast.

Igår kom äntligen våra vitvaror och vi blev super nöjda. Sikken skillnad det blev alltså! Och så stora dom var, hehe här kommer vi få plats med mycket julemat =) Mumms vad jag längtat till´jul nu.

Annars så har vi inget mer planerat idag, vi tar dagen som den kommer =).
Robban den gottegrisen ligger fortfarande och sover medans jag och min busunge är uppe och busar. Nää det gör vi faktiskt inte för han sitter och tittar på "boompa" som Melvin säger. Hehe

Kommer inte på något mer för tillfället att skriva så jag får väl gå och göra iordning äggamackorna och den varma chockladen som ska med ner i picknic korgen.

Hoppas ni får en fin dag!
Puss & Kram från oss

Melvin gick in och väckte sin morgontrötta pappa


Men pappa var inte så sugen på att gå upp


En snabb bild på hur det ser ut. Inte riktigt klara än men det är en grym skillnad!!
Sen är det bara inbyggnadsugnen och ingbyggnadsmicron som saknas. Dom ska sitta på väggen brevid kyl&frys



Glömde ju ta en före-bild men jag hittade en bild sen renoveringen och dom har ju inte ändrats i utseende, hehe


Ännu en underbar fredag <3

Jag och Melvin sitter här i soffan och myser framför barnprogram. Melvin älskar det! Och nu när han är sjuk är han extra gosig och vill bara gosa en massa =). Min älskling, klart han ska få gosa.
Det blev inget dagis för honom idag för han hade feber imorse. Men nu verkar den har försvunnit. Vette tusan vad det är som är på gång. Sover inte alls bra längre. Han vaknar och är jätte ledsen 1 gång innan vi går och lägger oss och sen på natten hör jag honom gnälla till flera gånger men inte så att man behöver gå upp. Skulle egentligen tagit med honom till vårdcentralen idag för att kolla örona för säkerhetensskull men jag avvaktar någon dag till ifall det är förkylningen som gör att han sover dåligt. Vill ju ändå inte dra ut honom i detta skitväder på cykeln.

Och gissa vad....IDAG KOMMER VÅRA VITVAROR...Wiiiihoooo, äntligen säger jag bara! Någon gång mellan 15-21 skulle dom komma och jag hoppas innerligt att dom inte kommer fören Robban kommit hem. =)

Imorn hade vi tänkt åka ut till hunneberg och gå i skogen och bara vara tillsammans, hela familjen. Och tagit med oss varm chocklad med äggamackor. Men vädret verkar inte vilja att vi ska göra det. Så det får väl bli någon annan helg framöver, för det finns ju inget mysigare än att gå ute i skogen när det är kyligt och sen sätta sig med god fika. =)

Igår när jag hämtade världens bästa Melvin på dagis så smög jag mig fram för att kika va han gjorde. Och jag trodde bara han kände igen mig när jag ropade på honom, alltså hörde min röst och såg mig men nu stod jag i ett hörn tyst för att bara kika på honom och när han fick syn på mig så fick jag världens leende och han sprang mot mig och ropade mamma, mamma =) och sen fick jag en jätte gosig kram =)..Snacka om att man blev stolt mamma. Hihi

Vi cyklade förbi Willys en snabbis igår innan vi åkte hem och i affären så va Melvin hur social som helst. Till alla som gick förbi sa han hej hej och vinkade. Och jag kan säga att detvar ganska mycket folk ute och handla. Haha så det blev en hel del hej hejande. Haha jag skrattade så jag nästan vek mig. Min lille pajjas.

Och när vi kom hem så hittade han ett godispapper under bordet och det tog han, sprang till köket och försökte öppna skåpet till soporna och när det inte gick kom han till mig och tog tag i min arm så att jag skulle öppna åt honom. När jag gjorde det slängde han ner det i röd påse så fint...Han är såå duktig och det går så fort nu. Säger man till honom att ta av sig skorna när vi kommit in så sätter han sig ner och börjar dra i dom. Säger man att man ska byta blöja, ja då går han in till sitt rum, hämtar en blöja och ställer sig vid skötbordet. Ja det är bara några grejer av allt han lärt sig på sista tiden =) Och varje gång jag tar upp min blogg så är det ju en bild på Robban, då pekar han och säger pappa och ser lite undrande ut, för vad gör han i datorn?? Hehe.

Nu ska jag krama lite på min son innan han ska nana igen
Kram kram

Våran lilla snoriga unge


Får ju passa på medans mamma inte sitter här


Torsdag 15:e

God eftermiddag!

Igår var det full rulle hela dagen.
Men på gyn blev jag inget mer klokare än det jag redan visste. Min förra läkare hade tydligen inte skrivit journal, så dom hade ingen aning om något.. Men jag är såå nöjd med min gyn läkare. Han är den bästa jag haft, och dom jag fick igår var inge bra alls. Lyssnade inte överhuvudtaget. Men jag får helt enkelt vänta på operationstiden.

Matte provet gick väl sådär. Trodde man skulle vara klar på ganska kort tid men jag satt 2 timmar, haha men dom timmarna gick super fort. Men nu vet jag iaf vad det är jag ska öva på till det nationella provet. Det är ju det som är huvudsaken.

Har även fått iväg mina betyg idag så nu är det bara att invänta högskoleprovet. Ursch vad jag inte ser framemot det.

Idag när jag hämtade Melvin från dagis så berättade fröknarna att han var väldigt snorig så när vi kom hem tog jag tempen på honom och han hade 38,5. Så det blir nog ingen dagis för hans del imorgon. Jobbigt. För nu har jag äntligen börjat känna frisk och då går han och blir sjuk igen. Snacka om ond cirkel här hemma. Konstigt nog blir aldrig Robban sjuk.

Nu ska jag gå och steka falukorven och stuva makaronerna =)
Hej svejs

Irriterad på vårat internet

...för det lever sitt egna lilla liv.

Idag har jag verkligen fullt upp. Imorse gick vi upp vid 8 tiden för kl 9 hade vi tid för service på bilen. Sen cyklade jag och Melvin hem. Och sen dess har jag suttit i telefonen typ. Fick ju nämnligen reda på, tack vare tidningen, att imorgon är sista anmälningsdagen till högskolan. Aj aj aj det hade ju jag ingen aning om alls. Så jag har fått ringa runt som en tok för att få det ordnat. Har iaf fått iväg min ansökan men nu ska mina betyg in och hoppas inte att det gör något att dom kommer in en dag försent, men jag har ju iaf fått in min ansökan. 

Sen har jag ringt gynmottagningen för det har börjat ömma mer i magen. Skulle fråga om det var salvan jag fått som gjorde att det blivit ömmare men det skulle det inte vara så dom ville att jag skulle komma in idag igen så dom får kika på det. Känns ju skönt att dom tar en på allvar när man har ont. Så det blir stressigt sen. Bilen ska hämtas kl 1 och sen ska jag lämna av mellisen hos tant Johanna (guldvärt, tack) och sen vidare till näl. Super otroligt snälla Johanna kunde ha Melvin lite längre så jag kanske kan hinna med och plugga lite inför provet också. Hoppas det inte tar för lång tid på näl bara. För jag vill ju inte få ig på detta provet...:(

 

Nu får jag nog skynda mig om jag ska hinna med allt. Ska även försöka hinna med en sida eller 2 i matteboken också. Har ju ändå 1 timme på mig nu. Mellisen somnade precis så jag lär ju få väcka honom och det är aldrig roligt. Men sen ska han ju få busa med Johanna så det går jämt upp. Haha!

Ha en fin dag, uppdaterar väl senare!
Kraam

Han älskar att möblera om i våran soffa. Haha


Han vet verkligen va han får och inte får. Men lyssnar han för de?? Nää hahaha


Tisdag 13:e

God morgon!

Nu när Melvin är helt frisk så tro på fan att jag ska gå och bli sjuk. Mår inte alls bra och halsen värker nått så in i bomben! Har inte sovit många timmar inatt. Är det inte min hals som stört så är det Melvin som sovit som en kratta inatt. Hoppas inte det är öronen igen...Hostan har heller inte gett med sig på honom. Så även den stör lite fortfarande.

Idag så är Melvin på dagis. Ska hämta honom kl 14 igen. Och nu när jag är ensam hemma ska jag PLUGGA. Ligger lite efter och imorgon är det prov. Tur man har matte lektion idag men ingen lektion i sig för man kommer dit och får plugga och då har man ju läraren där och kan fråga honom om det är något. Jätte skönt faktiskt för då har man 3 timmar på att bara plugga =). Det behövs för herregud va man glömmer grejer fort. Igår skulle jag sätta mig med formlen y=kx+m  och den kunde jag ju helt utantill innan men det har lixom flugit ut ur skallen på mig. Så repetion hela kvällen...

Johanna och Markus kommer hit vid 5 tiden för jag ska ju på Matte och Robban på vårat/sitt första föräldramöte. Stolt över att han går dit själv, trodde jag aldrig men han är ju faktiskt Melvins pappa och det är så föräldrar gör! =) Hehe!

Måste köpa mig halstabletter idag för det här funkar inte. Hatar att ha ont i halsen, jag har hellre hög feber eller nått annat..

Nä om man skulle ta sig en kopp kaffe och läsa lite matte!
Ha en fin dag

Nu börjar håret få lite längd, hehe

Han är min stjärna i mitt liv!! Älskar honom nått så otroligt mycket

Nu ska det cyklas till dagis


Måndag 12 oktober

Fasiken, redan 12:e, var helt inne på det var 5:e eller nått, oj oj nu är det ju snart dags för högskoleprov ju..:S Har inga nerver alls för sånthär.

Idag MÅSTE MÅSTE jag verkligen sätta mig med matten. Har iof suttit lite varje dag men då menar jag verkligen lite. På onsdag har vi ju ett prov i matten och jag vill ju iaf kunna häflten. Haha! Nervös även för det provet. Som sagt, så har jag inte nerver för sånthär.

Igår hade vi en riktigt familjedag här hemma. Vi städade, tvättade och bara va tillsammans. Myys!
Till kvällsmat blev det pannkakor för det önskade Melvin, det tjatade han om hela dagen, hahaha!! Sen efter kvällsmaten blidde det en mamma/son dusch. Han tyckte det var skit skoj för igår fick han hålla i dusch slangen och gissa vad som var roligast?! Jo att spruta vatten rakt i mammas ansikte hela tiden. Haha gullunge. När han var nybadad satte vi oss och mös i soffan framför askungen 3. Melvin hade dock inte allt för mycket lugn men han satt iaf 1 kvart och kikade. Men både jag och pappa Robban ville ju se resten så vi pausade och kikade klart när Mellisen somnat. Haha!! Barnsliga vi är, men jag älskar disney filmer.

Iförrgår fick vi syn på 2 st STORA nya tänder, uppe, i Melvins mun. Dom har trängt igenom för längesen. Så stackarn, hade säkert ont av förkylningen, öroninflammationen och dessa 2 stora tänder samtidigt. Inte konstigt att han inte varit jätte nöjd. Min lilla kille!! <3

Idag så har vi absolut inga planer. Vi hade egentligen planer på att ta oss till öppna förskolan idag men Robban fick med sig min cykelnyckel till jobbet idag, så vi kan ju inte cykla någonstans och sen glömde vi även ta ur vagnen från bilen igår så jag har inte den hemma heller. Men men, vi ska ju åka och storhandla när Robban kommit hem så vi får ju komma ut litegranna iaf =).

Melvin älskar sig nya gitarr, han går runt med den hela tiden och ska helst sitta i soffan med oss och plinga på den. Hehe! Och självklart tar vi med gitarren till Växjö nästa gång så Nore och Mellisen kan jamma tillsammans =). Hihih!!

Tänk att tiden går så väldigt fort. Melvin han överraskar mig varje dag med något nytt han lärt sig. Helt otroligt. Han förstår oss jätte mycket och nu börjar även vi förstå honom. Han har börjat säga saker (äntligen) medvetet och menar det, innan har det ju kommit ord ur hans mun men han har ju inte riktigt förstått innebörden utan mest härmat oss. Men nu säger han iaf mamma, pappa, titta, där, haha få ord jag vet men det är stora framsteg för honom =). Och är det något han gjort/vill visa så kommer han och hämtar oss. Säger man att man ska borsta tänderna går han direkt till toa dörren, öppnar den och ställer sig och väntar på att få tandborsten i handen. Även om man säger att vi ska nana, då går han till sin säng och ställer sig och väntar på att få hoppa in i den. Byta blöja, då vet han också vart han ska gå och även när vi ska äta mat =).

Jag vet att det finns dom som alltid ska skryta om sina barn och allt dom kan hela tiden och att dom kunnat det länge men Melvin är mitt barn och han har inte kunnat eller lagt manken till att vilja lära sig det psykologiska han har mer varit framåt på den fysiska delen. =)

Nu ska jag krama lite på min son innan han snart ska sova middag!
Kram på er och tack för alla snälla kommentarer. Melvin blir så glad för alla fina komplimanger...


En inte så glad Melvin

Posar´n

Vet inte riktigt vad han håller på med, hehe

Han har upptäckt hur man räcker ut tungan, hahaha


Shoppinglördá

God kväll!

Idag har vi shoppat en hel del till Mellisen. Vi har faktiskt köpt honom 2 par vinter kängor/stövlar, regnvantar, fuskpolo och luvtröja. Vi hittade ingen jacka eller termobyxa, eller jo det gjorde vi faktiskt men vi har inte riktigt pengar till att lägga 700 kr på en jacka och 500 kr på ett par termobyxor. Det funkar lixom inte...=) Men det är bara till att åka ut och leta vidare =).

Sen åkte även en massa leksaker med hem till Mellisen. Haha! Inte allt för ofta vi handlar det till honom. Men det var behövligt för han har änna tröttnat lite på sina gamla saker. Hehe! Och han fick även en gitarr, pappa Robban vill att han ska lära sig i tid. Haha så dom båda satt och jamma tillsammans när vi kom hem. Haha

Idag har vi även hunnit med att städa, tvätta, laga mat och hängt tvätt =). Härligt att det är rent och fint nu såhär på lördags kvällen. Robban är iväg och kikar fotboll med sina vänner och jag och Melvin är här hemma och myser lite. Han ska ju iof strax lägga sig men det ska bli skönt med lite egentid såhär på kvällskvisten.

Imorgon har vi inget planerat faktiskt. Men det kommer, för det gör det alltid. Haha
Nu ska jag mysa med min son innan nana timen är kommen!
Kram kram

Summan av dagen


Försöker iaf


Spanar in farsan för att lära sig hur man ska göra =)


God natt

Melvin säger got natt för nu är det nana time!

Natti natt!

I nya jamasen som han fått av farmor och farfar...Tack <3





Underbara fredag

Vilken underbar morgon!
Inget på schemat förutom matteplugg men det är inte så jätte tråkigt. Tar man sig en kaffe mellanåt funkar det perfekt =).

Igår kväll kom tant Johanna och hennes föräldrar hit, även farbror Markus =). Hur trevlig som helst. Där har vi också en riktigt go familjekänsla. Helt fantastiskt. Man blir ju inte ett dugg avundsjuk, hehe! Melvin fich ett pussel av dom och det älskar han =) Tack! Helen hade även bakat bullar som vi fick hem hit för att frysa, mums. När dom hade gått hem kunde vi inte hålla oss utan vi tog varsin till tv myset. =)


Ikväll ska vi hem till min moster Lollo och hennes familj. Ska kika hur det går med det nya huset. Hoppas att mormor och Roger kommer en stund också. Det är ju inte varje dag man träffas =). Och lilla Elias, det var ju evighetersen vi träffade honom och det händer ju såååå mycket i den åldern. Så det ska bli kul att se hur han utvecklats och vuxit =)

Ursch jag har sån träningsvärk i mina ben idag. Undra om man spände mig såppas mycket hos gyn igår, för något annat gjorde jag inte. Haha!!

Melvin han lär sig något nytt varje dag och man är lika stolt varje gång. Och man kan säga att han blivit en riktig mamma/pappagris. Mamma duger ju iof bara när pappa inte är hemma.
Och dagis går super bra fortfarande. Inte en enda snyftning. Han är ju en jätte social kille som älskar när det är liv runt om. Och inte blyg för någon. Och det är bara till fördel. Tror att det har hjälpt massor att man har låtit honom umgås en hel del med andra barn och vuxna. Man märker ju vilka barn som inte träffar barn ofta, dom är
ofta tillbakadragna och inte alls lika framåt. Är iaf väldigt glad att min Melvin är som han är =)


Inget mer att förtälja just nu


Kramgoa Melvin

Melvin drar med sin stol till tvn och sätter sig själv i den för att kika på barnprogram, hehe


En riktig liten buse


Upptagen dag

Hejsvejs!

Idag har schemat varit totalt fullbokat och är fortfarande.

Steg upp kl 6 imorse för att vi skulle hinna göra oss iordning och få frukost i magen innan farmor skulle komma och hämta oss.
Så kl kvart över 7 stod vi ute på parkeringen redo att åka iväg. Först lämnade vi av Melvin på dagis och sen körde jag svärmor till sitt jobb och fortsatte sen till Näl. Hur smidigt som helst att vi kan lösa det på detta sättet =) Tack svärmor för hjälpen!

Hade ju tid till gyn idag så där har jag spenderat nästan hela förmiddagen. Jag fick veta att jag ska opereras om ca 1 månad, förhoppningsvis tidigare. Så har skrivit en massa papper, pratat och läst igenom massor för hur det går till både före, under och efter. Detta är ju för att kunna sätta en diagnos. Men idag på undersökningen hittade dom något nytt. En "kula" på ca 2 cm, det skulle dom försöka ta ut under titthålsoperationen eller iaf ta prov på den. Den har vuxit sig så stor sen sist jag var där.. Och Han hade ingen aning om vad det skulle kunna vara men han trodde iaf att det var något godartat. Har ju haft problem med cystor förr men aldrig så dom gjort såhär ont. Han nämnde bara cysta men sa att han inte var säker. Så nu är det bara att vänta på tiden till operationen. =S. Kommer gå super. Känns bra att äntligen fått en läkare som tar en på allvar. Har ju faktiskt ont.

Nä slutpratat om det!! Haha inget roligt samtalsämne egnentligen..

Efter gyn åkte jag till kommunen för att få mitt betyg från jobbet. Och jag är väl nöjd med det. Sen åkte jag och hämtade upp Emilia och Alvin för vi skulle ju ut och shoppa lite. Till Melvin denna gången, hehe!! Men jag lyckades få ner lite till mig med, som vanligt. Melvin fick fleecedress som han ska ha på sig istället för overallen. Det blir ju lite michellinvarning annars =). På lördag får jag och Robba åka ut och handla resten till honom. Vinterjacka, vinterbyxor, allvädersstövlar och regnvantar. Men nu kan inte Robban klaga för jag har tittat ut allt så han slipper springa och leta i affärerna iaf, hehe han hatar ju att gå i affärer. =)

En liten lunch på OBS hanns med innan vi var tvugna att åka hem. Och nu ska jag strax börja städa undan lite här hemma för ikväll kommer tant Johanna och farbror Markus och Johannas föräldrar. =)

Nä nu får jag allt sätta lite fart!
Ha en fin kväll
Puss & kram

Tokstollen


Inköpen till Mellisen idag

Virus virus virus

Har fått något slags virus i min dator så jag har inte haft tillgång till nätet innan. Nu håller vi på och försöker få bort det och jag kom ju in nu iaf =)

Marie har varit här och pluggat och även hjälpt mig med datorn. Strax ska jag åka till Amelie på tupperwereparty (stavning???) Jätte trevligt. Men först måste Robban komma hem så jag får lite mat i magen också.
Idag blir det torsk med äggsås =) Mumms...

Nää orka me denna sega datorn..
Kram på er
Hörs mer imrogon

Old pictures!




Tisdag 6:e oktober

Good morning eller good day!

Är sååå trött så jag vet snart inte vart jag tar vägen. Varför är jag alltid så trött? Är det för att man har 1000 grejer som snurrar i huvudet dygnet runt eller är man bara allmänt lat?

Melvin är iaf på dagis nu och jag ska hämta honom vi 2 tiden. Och nu tog jag mig en paus i matten för jag kände att jag gäspade mer än vad jag tänkte så nu får det bli en kopp kaffe så man piggnar till och kan fortsätta. Jag känner att matten blir bara svårare och svårare. Nu hänger jag inte riktigt med längre =(. Hoppas få mer klarhet idag när vi har lektion. Och nästa vecka är det något slags bonusprov så vi kan få kolla hur vi egentligen ligger till. Spännande faktiskt. 

Haha sjukvården den är allt bra rolig. Jag ringde i början av förra veckan för att kolla så dom inte glömt bort mig på gyn. Och nej nej det hade dom inte gjort, bara det att läkaren jag har hade varit på lång semester och sen hade han varit sjuk ett tag men nu var han tillbaka igen. Och dagen efter fick jag en tid redan denna veckan. Haha att man alltid ska behöva ringa och "påminna" dom. För det är ju så komiskt att just den dagen när jag ringer skickar dom iväg brevet. Att dom precis satt med pappret i handen och hade slickat kuveret precis när jag ringer. Haha eller inte! Snurrigt det blev nu...

Problem på problem hela tiden känns det som.
Idag ringde jag till akassan för att kolla om det verkligen stämmer att jag inte får akassa när jag pluggar EN kurs. Och jag är först tvungen att få hem mina arbetsgivarintyg, och min chef får man ALDRIG tag på, jag har försökt läääänge nu. Men sen ska jag skriva in mig på arbetsförmedlingen och få papper av dom som jag ska fylla i och skicka in tillsammans med arbetsgivarintyget till akassan där dom sen skickar hem papper till mig som jag ska fylla i angående studier m.m och sen ska jag skicka tillbaka det och sen ska dom granska om jag är behörig att få akassa. Ja jag fattar nada verkligen.

För sen är det ju så att om jag har i tankarna att plugga på högskolan får jag inte söka akassa, då kan jag bli återbetalningsskyldig om jag kommer in. Eller ja jag fattar verkligen ingenting. Och på det pappret man får hem från akassan kommer dom fråga om man tänkt studera vidare och kryssar man in det så får man alltså ingen akassa, ska man då ljuga och säga att man inte har det i tankarna och sen när man vet att man kommit in avsäga sig akassan och typ "vadå, får en kvinna inte ångra sig" eller vad ska man göra?? Är helt lost i allt vad gäller arbetförmedling, akassa, arbetslöshet, timanställning, dagistimmar och studier.....
Nää slut på gnället!!

Haha jag känner att det blivit en liten egoblogg nu för det står inte så himlans mycket om Melvin men det ska bli bättring på det. För han lär sig ju något nytt varje dag =). En helt underbar unge är vad han är =)

Men nu är det kaffe, pepparkaka och matteboken som gäller
Hej svejs

Måndag 5 oktober

Men herreminskapare, är det redan 5:e??
Snart högskoleprov alltså....Nervös utav bara den!

Helgen har varit helt perfekt. Synd bara att den tar slut så fort.

Igår hade vi en mysig hemmdag hela familjen. Senare på kvällen åkte vi ut till överby för att kika lite och handla lite. Skulle köpt vinterskor till Mellisen och jacka+termobyxor men inget av det blev inhandlat för vi hittade inget som passade. Iof så gick vi bara i 2 affärer men vi ska gå igenom fler affärer i veckan =).

Melvin har äntligen börjat sova ordentligt igen. Visst har han vaknat någon enstaka gång på nätterna av hostan men han har somnat om ganska fort igen. Vi har iaf inte behövt gå upp. Så öroninflammationen är nog bra nu. Sista dagen på penicillinkuren idag iaf.

vi cyklade iväg till dagis vid 9 tiden idag och den dagisfröken som var där idag tyckte bara 2 timmar räckte för Melvin idag. Så jag ska hämta homom om en stund. Tycker det är skit jobbigt att inte ha rutiner på dagistiderna. Men jag tänkte lägga upp ett 3 dagars schema med 5 timmar varje dag och sen om dom ringer in mig så får han komma en extra dag eller tidigare eller stanna längre för jag vill veta några dagar helt säkert att han går på dagis.

Idag kommer vi nog bara vara hemma och vara lata. Eller ja, det behövs ju tvättas, vika tvätt, diskas och skura golven så en jätte lugn dag blir det ju inte =) Ska även plugga.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av lugnet!
Ha en fin dag
Kram kram

Färdig för att gå till dagis =)





Haha måste bara slänga in ett rätt så gammalt kort på Melvin.

Tror han är ca 4-5 månader här. Haha jag kan inte komma ihåg att han varit så liten


Nu är det lördag igen &...

där satt jag och deppa...

Haha nää inte jag utan låten går så =)

Måste bara säga att kvällen igår var helt underbar. Jag och älsklings Robban cyklade in till stan (mysigt bara de) och vi gick på Resturang New Place, och det måste jag verkligen rekomendera för det var super. Vi beställde in grekiskt och varsitt glas vin och vi lyxade till och med till det med calvadoss till Robban och Tequila Rose till mig =) Mumms! Sen var det bowling för hela slanten. Fy vad det är roligt att bowla och det som var ännu roligare var ju att när man väl bara var 2 som bowlade fick man ju kasta detta tunga klot flera gånger om =). Jag vann 1 gång av 4. Jag hade vunnit många många fler om vi hunnit mer mera för det var nämnligen sista omgången jag vann och jag behövde dom 3 första omgångarna till att värma upp. Haha!!

Måste ju tacka farbröderna Markus och Daniel som var super snäll och kom hit och passade Melvin!! Det hade gått jätte bra och Melvin berättade för mig att han hoppas dom vill passa honom fler gånger för han tyckte det var sååå kul att busa & leka med dom och han berättade också att han älskar dom båda MASSOR =)...
Tack för hjälpen!! <3

Idag så bär det av till Velanda där pappa Robban ska laga våra bromsar, eller byta något med bromsarna, fattar inte riktigt. Men ja sen ska vi åka ut till överby och handla hem lite mat m.m

Nä nu kurrar magen nått såppas så jag får nog ta och väcka sömntutan Robban!
Hej svejs

TokMelvin, såhär går det när han läser tidning! Haha
Värre än en hund

Han har börjat lägga allt på huvudet. Här har han en tidningsbit och igår var det en kaviarmacka! Mindre gott, haha



Bus bus bus


Äntligen fredag

Idag blir det riktigt fredagsmys.
Jag och Robban ska ut och äta och sen efter ska vi iväg och bowla. Bara vi 2..=)

Idag började morgonen med en enorm bajshistoria. Jag gick in och gav Melvin en flaska penicillinvälling och medans han åt satte jag mig vid matbordet och käka frukost. Men efter ett tag när Mellisen ätit sin välling känner jag hur det börjar lukta bajs. Men jag tänkte att det tar jag efter min frukost. Gick in och skulle ta upp honom så han hann vakna till innan vi skulle till staden. När jag kommer in ser jag att HELA sängen var fullt i bajs. Penicillinet gör hans mage jätte konstigt och jätte lös. Så det var ju bara att slänga in Melvin i duschen, sängkläderna i tvättmaskinen (många +++++++++ till egen tvättmaskin) och sen hann jag inte äta mer frukost för vi skulle ju möta Jessica och Tuvis i stan. Haha!

Så det fick bli en macka ute på stan. Vi började med att fika för sen skulle vi köpa en present egentligen men våra små charmtroll blev så trötta vid fikan så vi fick åka hem direkt efter fikat. =) Det va vad vi hann med på stan. Men fikat är ju viktigast, hehe!! När vi sen kom hem kom Emma hit på en liten fika. Hon hade med sig en super smarrig kladdkaka/chockladkaka. Melvin var jätte trött men vägrade somna. Men tillslut fick jag honom i säng och han somnade på stört.

Nu sitter jag här i lugnan ro och måste snart ta tag i damsugningen.
Vid 6 tiden kommer Farbror Markus och farbror Daniel hit för att passa Mellisen medans jag och Robban är bara vi. Roligt att dom faktiskt vill passa honom =)

Imorgon är det födelsedagsfest för Emilia och då får Melvin lite pappatid. Det tycker jag är väldigt viktigt att dom faktiskt får umgås bara dom. Det är ju inte så ofta eftersom jag oftast är hemma.

Melvin har blivit en riktig pajjas och det är hur kul som helst. Vet inte hur många skratt jag får om dagen. Haha! Min gullonge! Men nu när han är sjuk så är han lite mer aggresiv och gärna slåss men då blir mamma inte allt för glad. När Emma var här förut testade han oss båda två och till slut åkte han i säng. Då var han både övertött och inte mådde allt för bra. Men som sagt, han somnade. Hehe! Det behövde han nog.

Nä slut tjatat!
Puss & Kram, ses på sta´n....

Måste ju bara berätta om min stora starka "man"..
Igår låg vi och kikade på idol när jag plötsligt får syn på något stort som kröp förbi på golvet.
- Åh fy fasiken vilken stor spindel som kryper där Robban, säger jag
-Vart då?? Säger Robban och hoppar upp i soffan och gömmer sig bakom en kudde..

Haha honom kan man lita på om det skulle hända något, hahah!!


Torsdag 1:e oktober

Jahopp, så var september slut. Och det innebär att det är mindre än en månad kvar till högskoleprovet...Aj då!

Melvin har sovit bra inatt, har iaf inte hört honom. Och han vaknade vid halv 9 imorse, det var riktigt gottigt.
Idag blir det en riktigt lugn dag här hemma. Melvin måste ta det lite lugnt nu. Man märker ju iof inte på honom att han har ont eller är sjuk mer än att han hostar lite då och då. Och febern ligger väl på ca 38,2. Inte så jätte farligt men ändå högt nog för att hålla oss hemma.

Nu känns det verkligen som att vintern är påväg. Det är svinkallt ute. Igår trodde jag inte att det var så kallt så jag tog inga vantar när jag cyklade iväg till jobbet och det lovar jag att jag ångrade. Mina fingrar och händer var IS när jag kom fram. Tur man tänker på sitt barn iaf för honom hade jag satt på både overall, vintermössan och vantar. Haha! Så han frös inte iaf, och det är det som är viktigt!

Imorgon ska jag och min älsklings Robban gå på bio. Men först ska vi gå och äta på resturang. Om jag inte fattat det helt fel så kommer farbror Daniel hit och passar Melvin medans vi är ute och myser med varandra =). Det var verkligen inte igår bara vi 2 hittade på något roligt så nu är det mer än dags att göra det. Ska bli jätte skoj!

Vi hörs väl sen igen!
Hej svejs

BuseMelvin


Melvin i sin nya fina overall som han fått av sin moffa och plastmommo



Tänk om man haft 2 underbara Mellisar =)


Morgonmys med mamma framför barntv


Älskar att leka med våra mobilladdare


Sötrompan


RSS 2.0