Ingen dator............

Japp, nu har man ännu en ursäkt för att det kommer bli dåligt med bloggandet. Våran dator har pajjat. Eller ja, laddaren till datorn har lagt av och nu måste vi leta runt efter en ny. Så tills dess kommer det blir skit på bloggen, sorry, men LOVAR att bli en bättre bloggare sen igen =)
Passar på och skriver lite nu när jag är hos svärisarna =).

Imorgon ska jag till läkarn och det ser jag inte framemot men hoppas få svar iaf.
Sen ska jag ut och shoppa med Emilis, måste ha nya "öronhängen" och lite annat smått och gott Haha...

På lördag är det äntligen dags, hehe! Då har jag samlat ihop alla mammorna för att parta lite. Shit va längesen det var. Det kommer säkert bli otroligt skoj (som vanligt med alla härliga tjejjor).

På dagen (lördag) ska jag och familjen dra till Ikea och handla lite. Ska ju strax börja riva väggar hemma och då behövs det lite inredning till både det nya rummet och lite till våra rum. =) Ska bli skojjigt. Dock inte allt för mycket eftersom A-kassan fortfarande krånglar. Sikka skitar alltså! Men men, bara att se glad ut..

Nä nu vankas det kaffe och kaffetarmen riktigt skriker efter kaffe så jag får nog dra mig, hehe!!
Kram på er


Förkyld!

Nää fy Emma va dålig du är på att blogga. Enda ursäkten jag har är väl att jag haft ganska mycket för mig på dagarna + att jag just för tillfället är väldigt förkyld! Jobbiagst med att vara förkyld är att ögonen rinner stup i ett. Men men, ingen dör ju av en liten förkylning =))

Igår var vi hemma hos min moster och kusinen. Jätte mysigt som vanligt. =)
Och innan dess var vi på BVC och Melvin fick sin 18 månadersspruta. Det gjorde nog lite ont på honom men så fort sprutan var urdragen blev han glad igen. Fast han pekade på sitt ben hela dagen och berättade att det gjorde "ajsh". Han har inte fått varken feber eller utslag än men dom berättade att det kunde komma från och med igår och 12 dagar framåt. Så vi får väl se.

Idag ska jag bara ligga i soffan hela dagen. Och bara njuta av värmen när man kikar ut genom förnstret och ser värsta snöovädret. Hehe! Nu längtar jag allt väldigt mycket efter värmen. Och mest av allt längtar jag till när man kan börja grilla. Shit va gott det ska bli. Vi ska grilla hela sommaren..Hihi! Det är ju såååå gott. 

Va dålig jag är på att ta kort nuförtiden. Och varje gång jag sätter mig här vid bloggen och vill lägga upp bilder kommer jag på att Robban inte tagit fram den än och laddat den. Men nu försöker jag få tag på honom för att se vart han förlagt den. Nu när jag ändå kommer ihåg att fråga honom, hehe!

Var ju även hos min jobbcoach igår och det kommer väl inte så jätte långt. Hon hade iaf ringt till någon vårdcentral som skulle höra av sig. Så vi får väl se vart det leder och till vad.

Måste även gratulera min pappa i efterskott. Grattis grattis grattis!!

Ha en fin dag
Kram kram



Grattis pappsen och MoFa!

Löning!!

Åh va jag älskar när lönen kommer, tyvärr tar det ju lika snabbt slut. Eller ja, nästan iaf! Längtar sååå mycket tills även jag får en lön. Oj va vi kommer kunna hitta på grejer. Och då slipper man tänka på pengar hela tiden och om man kommer klara månaden. Åh så jag längtar!! Idag har jag iaf fått skickat in alla papper och intyg som saknades, nu hoppas jag bara att dom håller reda på dessa papper för nu orkar jag inte hålla på mer.

Melvin har ju sovit i sin säng utan spjälorna i ca 2 veckor nu och det har funkar super duper bra. Han har till och med sovit hela nätterna igenom. Han somnar vid 19 tiden och vaknar 9 - 9.30. Sååå skönt!! Äntligen säger jag bara *knackar i trä*.

Idag hörde jag en liten kille som kom smygandes in i vårat sovrum vid 9 tiden och han ställde sig brevid mig och sa "hej mamma". Så gott sätt att vakna på =). Och då gick jag upp och fick i honom lite frukost för att sen lämna honom på dagis.
Och idag blev han lite ledsen när mamma skulle gå. Men det det gick snabbt över. =)

Om en stund kommer Emilia hit för lite plugg. Ska försöka hjälpa henne iaf, hehe!
Sen ska hon vara här tills Robban kommer hem för sen ska vi ut till överb och shoppa litegranna. Inte mycket men lite lite. =) Eftersom man gått ner så himlans mycket i vikt har jag inte mycket kläder som passar mig längre. Lite trist men nu trivs jag ju med hur jag ser ut (nästintill iaf), och det tycker jag är huvudsaken.

Haha det är så roligt att höra alla kommentarer nu när man gått ner i vikt. Endel tror jag börjat knarka eller att jag har någon sorts ätstörning men folket fattar inte att man faktiskt kan gå ner i vikt ändå. Det gäller bara att vara stark i sinnet. Jag vill ju inte bli som jag var innan. Det enda jag slutat med är att möla eller äta för sent på kvällen. Men sen visst, även jag har ju mina syndar dagar som jag äter helt fel. Men det är ju inte skoj att aldrig få gotta sig. Sen har jag även rutiner på mina måltider. Äten nästintill alltid samma tider på dagarna och det gör också mycket. Ja jag kommer väl alltid skratta åt alla dumma/roliga kommentarer man får höra..Det roligaste är ju att det inte är nån som kommer och frågar MIG utan dom går bakom ryggen på mig och pratar om det. Hahaha! Men men, jag trivs och är glad att jag kommit hit där jag är idag!

Oj va tjatigt detta blev nu såg jag!
Och jag är ledsen att jag ljög för er i lördags. Lovade er bilder MEN jag vet inte vart våran kamera är förtillfället. Robban får ta fram den sen när han kommit hem. Så förhoppningsvis kommer lite bilder ikväll. 

Nu ska jag slänga i en tvätt i maskinen och sen ska jag kanske börja med ett litet bullbak. Jag är tjej och alltså kan jag baka och hjälpa Emilia samtidigt. Hahahaha!!
Kram på er 

Universeum

God kväll!

Är väldigt dålig på att blogga på helgerna märker jag men då prioriterar jag faktiskt familjen =)

Just nu är Robban iväg på lite fest och Mellisen sover.
Idag har vi ju som sagt varit på Universeum och det var toppen. Mellisen var tokglad och tyckte det var skit spännande med alla djuren. Fiskarna var ju det mest populäraste. Han ville till och med bada med dom, haha, inte alls som son mor där. Han pekade på alla fiskarna och sprang runt som och ropade "bada". Älskade älskade Melvin. Men i slutet märkte vi hur trött han blev. Han somnade som en stock så fort han sattes i bilen. Sen stannade vi för att äta lite och då blev han lite piggare men somnade sen lika fort igen när vi satte oss i bilen.

När vi sen kom hem gick han nästan direkt till sin säng och la sig under täcket och sa god natt. Men klockan var bara halv 6 så det fick inte bli nana just då. Haha! Det blev istället lite "bompa". Sen var det dags att köra pappsen till Mackan och när vi sa till Melvin att gå och ta på sig skorna så sprang han till soffan, la sig på kudden och låtsades sova. Tror lillkillen tröttat ut sig totalt idag. Haha. Men det gick bra att köra pappa och direkt när vi kom hem fick han äntligen nana. =)

Har haft många tankar nu det senaste om hur mycket jag faktiskt älskar Melvin. Han är verkligen mitt allt. Han är en sån underbar unge och jag skulle inte byta mitt liv mot något. Tänk va tråkigt livet egentligen var utan honom?! Visst är det mycket "lättare" utan barn och man kan spontant åka ut klockan 22 för att hitta på något, eller bara åka och handla utan att planera men det är inte ens i närheten så roligt som att ha barn. Barn är livets gåva och det går inte förstå hur mycket kärlek det finns innan man själv fått barn. Han förgyller mitt liv totalt!!

Nu tänkte jag spela lite snowboard och sen kika lite tv =)
Har en massa bilder men batteriet är dött så skriver jag inte imorgon så lägger jag ivartfall upp bilder =)
Kram och god natt

Natti natti

Tänkte bara svara några kommentarer =)

Anonym: Nää tyvärr är det inget jag riktigt vill ta upp här på bloggen men du kan ju alltid maila mig på [email protected]. =)

Mormor Lisa och MoFa: Jag lovar att jag ska öva in både mommo Lisa och MoFa. Men han vill ju bara "lära" sig när han själv känner för det. Haha! Men snart så..Hehe

Ikväll har jag och Robban varit hos svärisarna, både fika och tjöt hanns med =) Trevligt, trevligt. Melvin är ju sån otrolig faffars gris..När han är i närheten duger varken mamma eller pappa. Haha!! Vi hämtade även hem vårat xbox så ikväll satt vi med varsitt glas vin och spelade lite snowboard. Hehe skit kul! Jag kommer träna massor innan Robban kommer hem imorgon och då kommer jag ta honom nått så enormt. Hehehe! För jag är grym på spel. Haha!!

Imorgon kommer Emilia hit vid halv tio tiden, precis innan eller efter jag lämnat av Mellisen på dagis. Sen ska vi hem hit och plugga lite Människa socialt och kulturellt. (jag är bara en hjälpande hand) Har ju redan läst det så jag ska väl se vad jag kommer på och ihåg. Var inte mitt roligaste ämne i skolan men jag har ju ändå klarat kursen =).

Vi har varit och hälsar på min moster Lollo och kusinen Elias. Skit skoj! Känns som att jag kommit min moster närmare sen vi fick barn. Vi har iof alltid stått varandra nära men nu är det något helt annat. En massa barnprat och man tar "tips" från varandra. Jätte skoj är det. Och idag fick vi nog världens skratt åt våra charmtroll.

Dom satt brevid varandra i soffan och käkade varsin riskaka. Elias hade ätit upp sitt och Melvin hade lagt sitt (för en sekund) brevid sig och Elias roffade åt sig Melvins kaka. Melvin skulle ta sin kaka men den var ju lixom borta. Så tittade han runt sig och frågade, kaka??? Och sen kikade han överallt och ropade kaka på ett frågande sätt. Sen gick han ner för soffan, kikade under bordet och ropade på kakan..Han kikade mellan soffkuddarna och frågade efter kakan. Haha där satt Elias och käkade på denna goda kakan utan att bry sig. Haha jag och Lollo skrattade så vi vek oss. Haha. Ja det kanske inte låter så himlans skoj men det såg riktigt roligt ut. Hahahaha!! Det är då man önskar att man hade kamera till hands..=)

Japp det var väl den uppdateringen. (viker mig av skratt bara jag tänker på synen "kaka"??? Hahaha )

God natt och sov gott!!
Kraam


Läkarsamtal

Good morning!!

Har precis städat, slängt i alla sängkläder i tvättmaskinen och satt Mellisen i ett bad. Och nu väntar jag bara på att han ska bli färdig för att sen sova lite nap. =)

 

Min läkare ringde förut. Och nu kan dom inte göra så mycket mer på kvinnokliniken utan jag ska gå till vårdcentralen och få remiss så några andra kan göra en bedömning. Sen efter det ska jag ha kontakt med min läkare igen..Hoppas, hoppas någon kan klura ut varför jag har som jag har det...Störande värre!

 

När Melvin sen vaknat ska vi traska bort till min moster och lilla Elias. Det kommer nog Melvin tycka är jätte skoj. För nu börjar ju även Elias bli stor och "leka" hehe. Sen kommer Robban och hämtar oss där så vi slipper gå hela vägen tillbaka, haha nää men då är det mörkt och jag är inget stort fan av att gå ute när det är mörkt. Och Robban har även med sig pizza hem idag. Mums, jag var/är såå sugen på det så det får bli våran middag idag. Gott äré. Sen ska vi vidare hem till svärföräldrarna. Melvin har saknat sig farmor och farfar. =)

 

Melvin har lärt sig ytterligare massa ord. Nanna= Johanna, Kus=Markus, Dais=Dagis, högå= smörgås, äta, ägg, jejje=farfar, bada, nana, go natt, hejjå=hejdå...Ja jag kan fortsätta länge men det har jag inte tid me, hehe!!

 

Kram och hej!


Good day

Anonym: Trist att ni inte får lägga upp det precis som ni vill. 3 timmar i 5 dagar tycker jag bara skulle bli jobbigt både för mig och för sonen. Vi har oftast 5 timmar 3 dagar i veckan. Och sen lägger jag bara till några timmar/dagar om jag behöver...

Tjolahopp!
Idag är det snöigt igen..Men va gör det?? Jag gillar ju snön. Visst längtar jag till sommarn och värmen men jag njuter av vintern ändå. Är ju inte varje år vi i Sverige har en sånhär fin vinter =).

 

Igår kom våra svartvita kort som vi ska ha på "familjeväggen" så idag ska vi väl förhoppningsvis åka iväg och köpa ramar till dom. Och sen ska vi hem till Johanna och Markus för att små fira hennes examen. =)

 

Annars har vi inte så mycket mer planerat, eller ja det hade inte hunnits med mer planering. Haha!

Och imorgon ska min läkare ringa och då ska jag allt berätta att det inte förbättrats och hoppas dom vill gå vidare med det. Är ju inte lätt att få som man vill i dagens vård. =) Och efter att Melvin sovit sin nap ska vi promenera iväg till min moster på en liten träff. Spännande att se hur huset ändrats sen sist. =)

 

Nä nu kommer jag inte på så mycket mer..Kram kram


Leker lite!

Hugo och Mellisen


Svar....

Till undrande: 3 timmar? Nej det är 15 timmar i veckan man får ha barnen på dagis. Och man får ju lägga upp det precis som man vill. Och jag har dessutom 33 timmar i veckan eftersom jag är timanställd (betalar även för det)

Och till min underbara mormor! Det klart det ska firas även om vi åker till Thailand då. =) Det finns ju dagar innan som man kan fira på =) Hihi!! Love you...

Emilia har precis åkt härifrån. Blev våran underbar vinkväll ikväll och jag älskart!
Hur trevligt som helst att bara få vara och prata av sig. Och hon och jag är totalt likadana. "Av samma skrot och korn" Hahahahahaha...Kanske därför vi har så kul ihop.

Nu är Robban iväg och kör Emililis hem och jag ska strax ta mig lite tacos och kika på -En annan del av köping- Så himlans mysigt program. Gillar!! Hehe

God natt på er och sov gott!

Möte..

Tjenix!

Ensam hemma och tystnaden är total. =)
Men om ca 2 timmar ska jag bege mig till mötet med jobbcoatchen. Ska bli kul att höra vad hon har att säga idag.

Melvin är på dagis till 4 idag och det gillar han! Haha. Vi kom lite sent idag för Melvin vaknade inte fören kvart över nio. Åh så gott! Och inte en flaska välling på hela natten =) Duttiga kille..

Vid 5 idag kommer Amelie hit på en liten träff. Det är alldeles för längesen vi sågs så nu är det faktiskt tid för det =)

Åh vi satt igår och kikade bilder på thailand och dit vi troligen ska åka. Kan jag säga mer än att JAG LÄNGTAR!! Shit alltså vad kul det ska bli. Tror pappsen sa att flyget kommer lyfta 23 november (är inte helt säker på om det blev det datumet). Men iaf, då är det alltså bara 10 månader kvar på lördag =) Och då har vi 2 underbara veckor i värmen!!...Mm och så kommer man hem brun och fin lagom till jul..Hehe!!

Igår kväll blev jag sjukt sugen på hembakt bröd så efter att Melvin lagt sig så bakade jag 2 satser. Robban tyckte att jag skulle göra dom lite större än sist och det gjorde jag. Haha, lite för stora kanske. Men men, gott är och var det =).

Nä nu är det slut på uppdatering för tillfället!
Kram kram


Såhär blev resultatet av blonderingen..Som sagt, jag hatar när det är precis nyblonderat! Och dessutom lyckas jag alltid "missa" lite i hårbotten. Och just nu är det uppe på skallen som det är lite mörkare på något ställe..Ja men vill man inte betala 100 tals kronor för att få det riktigt så får man faktiskt nöjja sig..

 



Gjorde en liten fläta på min prins. =) Så fin så


Blond

God morgon!

Jepp, igår blev man ännu mer blondare än va man redan var. Och som vanligt gillart jag inte...Hatar när man är precis alldeles ny blonderad. Det ser så fejk ut. Hehe!! Men snart blir jag nog nöjd, brukar iaf vara så.

Helgen har varit toppen.
I fredags drog jag hem till Emilia och drack grogg och sen vidare in en snabbis till staden. Sen hem igen till Emilia för att ha lite jamasparty. =) Hehe!!

Lördags var vi hemma och tog det lugnt. Eller ja Robban han fick tvätta och städa ur bilen för på söndagen skulle det komma en och kika på bilen.

Så igår kom spekulanten och dom verkade jätte positiva till bilen men dom skulle kolla på en till i veckan och sen höra av sig. Vi blir nog glada oavsett va dom väljer.
Sen på eftermiddagen var vi bjuda på middag hos min underbara mormor. Hemlagat mos med hemrullade köttebullar. Shit va gott alltså! Tack till tusen!

Och idag har vi absolut inget på schemat. Bara vara hemma och dega och försöka vänja mig med mitt gyllennehår...

Nä slut på uppdatering...
Ha en super fin dag!
Kram


Trötter

Orkar inte blogga just nu men slänger in en liten tjötig film och några bilder!

Men jag orkar iaf gratta tant Johanna till examen! 3,5 år har hon läst på högskolan och är nu utbildad fritidspedagog. =) Grattis ännu en gång!!


Kram kram

 
Ska hjälpa mammsen baka bröd =)


Påväg till dagis
 


Här fick dom snällt sitta och roa sig medans jag moppade golven =)




Kontrollmänniska

Nää nu får det faktiskt snart hända något i mitt liv. Nu har jag gått hemma väldigt länge och visst är det skönt men jag vill ju helst ha något att göra om dagarna. Ett jobb hade inte varit helt fel eller helst av allt hade jag velat komma in på högskolan. Hehe! Jag som är ett sånt kontrollfreak vill ha koll på hur det ser ut framåt och kunna planera. Jag är överlycklig över mitt sommarjobb MEN det är ju ett tag kvar till sommarn börjar. Och jag hatar att gå som timanställd. Jag är en sån som vill gå och förbereda mig på att jobba, inte bara slängas in hit och dit. Nä nu känner jag att orden bara flödar helt fel. Hihi..

Vi har även fått klartecken på att börja renovera det 3e sovrummet. Det var tvunget att skrivas under något papper eftersom vi ska riva väggar och göra en helt "ny" planlösning. Så det kommer vi väl börja med om inte alls så lång tid. Tur man har en händig man som gör allt själv. =) Det blir ganska så billigt, hihi!

Jag är så glad över att vi köpt lägenhet nu. För nu kommer tydligen insattssumman höjas till ca 75% av beloppet. Ja gud så nöjd jag är över vårat köp. Hade inte kunnat vara bättre. Men när jag får en inkomst så kommer vi troligen köpa oss ett hus och slå oss fast för alltid =). Åh så jag längtar...

Har även fått en telefontid med min gynläkare. Åh jag hoppas verkligen han kan hjälpa mig på något sätt för nu är jag sååååå trött på att ha ont. Har ju inte ont jämt men det är ju en grej som kommer i 10000onde hand pga att jag har ont. Skit trist...

Igår blev jag lovad av Robban att få lägga in nya slingor om jag ringde runt och det gjorde jag ju så imorgon ska jag äntligen få ta bort lite av denna fula utväxt =) Robban ska även också få lite slingor för jag tycker han är jätte jätte fin när det det är ljusare =). Hehe.

Ha det så fint mina kära vänner!
Kram kram

Inte bara jag som gillar spikmattan =)

 



Babblarna och Melvin, hihi


Jobbat

Tjena hejsan!

Igår vart jag och jobbade. Har ju inte blivit inringd på gud vet hur länge. Men shit va jag trivs på Lupinen. Personalen är ju suverän =). Så det var jätte skönt att få komma bort från hemmet en stund. När jag jobbade som assistent låg jag nästan och grinade så fort dom ringde in mig för jag har aldrig vantrivts så mycket som när jag jobbade som assistent. Ursch, aldrig mer.

Sen åkte vi ut till velanda där vi även blev bjudna på middag =) Tackar tackar! Hihi.

Melvin somnade vid halv 7 tiden igår och då var han riktigt trött. Efter att varit på dagis från 07.00-16.15 så är det inte konstigt han var trött, hehe! Han är ju van vid 9.30-14.30. Men så första gången han vaknade inatt var 7 imorse och sen somnade han om efter en go flaska välling. Sen vaknade jag av att han var lite sur och gick då upp och fick se att klockan var 10.30. Herreminskapare. Haha han hade fått tag på en leksakslåda och hällt ut i hela sängen. Så han hade ju haft att göra. Hihi! Skönt för mammsen iaf.

Nu har jag en hel del samtal jag ska ringa igen. Inte fasiken är man arbetslös inte. Är det inte papper som ska fyllas i och skickas in så är det en jädrans massa samtal man ska ringa.

Får ju även Gratta min brorsdotter Elina i efterskott. Igår blev hon hela 2 år. Förstår inte att det är hela 2 år sen vi smög på BB för att få en liten syn på lilltjejen. Det känns ju som nyss. Och jag var gravid med Melvin då och  man längtade ju inte alls mer efter att man fått sett Elina. Shit vilken underbar tid!

Läste igår på aftonbladet att det var en tjej som fått pencillin 7 gånger på 7 månader pga proninflammation fast helt i onödan. För hon hade tydligen aldrig haft öroninflammation utan det var Läkarna som var lite lata och kikade inte ordentligt i öronen. Det börjar få mig att tänka. Tänk om Melvin inte har haft öroninflammation??!! Läkarna har ju alltid bara svichat förbi, tittat skit snabbt i öronen och sen skrivit ut penicillin. Eller ja inte varje gång men många gånger. Jaja tur vi får en remiss till specialisterna så dom kan säga sitt. Litar ju lite mer på dom.

Nää slut tjatat för min del...
Hoppas ni får en super duper dag!
Kraam

Leker lite med Wian



När vi var i Växjö fick Melvin prova på Wians, ja vad man ska kalla den, "lära-sitta-tyg-bil" Eller ja! Men gud så jag skrattade =)

Ringaruntdag

Japp, idag har det varit en riktig telefondag. Och jag som har telefonfobi tycker det är strong av mig att ringt runt som jag gjort. Hehe!

Fick iaf reda på att just detta året (som det är överallt just nu) var det jätte svårt att få sommarjobb på förlossningen. Många "gamla" som redan jobbat där kommer komma tillbaka denna sommaren och dom kommer ju i första hand och det förstår jag ju. Trist för mig bara. Men det är bara att söka nästa år igen och förhoppningsvis är jag en sjuksköterskastudent då och det innebär förtur för mig. Hehe jeeeey!

Sen ringde jag även mitt äldsta jobb, äldreboendet, och frågade om det fanns chans att få sommarjobb hos dom och jajjemensan det fanns det =) Så det enda jag behövde göra va att skicka in hur mycker jag vill jobba + nr så dom kan få tag på mig =) Så skönt att sommaren är säkrad med en massa pengar och massa massa jobb såklart. Hehe! Men vad är 2 månader på ett år. Då kan jag faktiskt jobba massor. Eftersom det blir Thailand i slutet av november för våran del är alla pengar välkommna =).

Imorgon är det jobb som står på mitt schema. Börjar 7.30 - 16.00. Härligt med lite extra pengar. Från att inte ha ett öre i månaden då gör faktiskt minsta lilla peng stor skillnad. Väntar och väntar på att min a-kassa ska komma igång. Gud så skönt det kommer bli när dom börjar rulla på.

Så svärmora kommer hit med våran bil vid 7 tiden. =) Så himlans bra att vi kan lösa det på detta sättet.

Vårat väggord kom hem idag och väldans va nöjda vi är. Så nu är det bara dom svartvita korten som ska sitta runtom som saknas. Men dom kommer SNART! =)

Nu är det simpson på tv.
Ha en fin kväll!
Kraaam

Melvin tappade sin nagel idag..


Den kommande familjeväggen =)


Ny vecka

Måndag igen då. Måndag till onsdag är ju 3 skit trista dagar. Dom måste vara längre och tråkigare än resten av veckans dagar?! Haha

Helgen har varit jätte mysigt och skojjig. Och Melvin har ju sovit hos Johanna och Markus och det gillade han massor. Dom är ju så roliga, hehe!

Och igår hade vi en riktig hemmadag. Ända vi gjorde var att åka och hämta lillprinsen men sen låg vi på soffan nästan resten av dagen. Gottigt!

Tänkte på en grej inatt. Melvin ville ha välling vid 4 och tänk att jag nästan gått upp minst 1 gång varje natt för välling i snart 1 år och 7 månader. Shit alltså. När ska denna nattvälling försvinna??

Nu är hjärtat på dagis och jag är hemma och ska snart kika på film. Har hamnat i ett filmträsk och jag älskart. Har även fått låna en jätte bra bok av min svärmor men jag har inte riktigt börjat på den än. Snart så för det är en fortsättning på en annan bok jag läst. Så jag ser framemot den, hehe!

Nä nu är det slut på ord!
Ska ringa högskolan och höra om och när jag ska vara på reservantagningen! Hmm..

Kram kram



 


Uppe med tuppen

Goddagens!

Idag steg vi upp kl 6 här hemma. Hade iof ställt klockan på kvart i sju men Melvin tyckte det var mer roligt att gå upp kl 6. Och tur var väl det för annars hade vi inte hunnit med allt. Haha!

Sen for vi först till svärmors jobb för att lämna av henne och  sen vidare till vårdcentralen. Där gick det bra och vi fick en remiss till näl. Ska bli skönt att få komma dit.

Sen lämpade jag av Melvin på dagis och jag åkte hem för att bara vara. Igår tillbringade jag större delen av min lediga tid i telefon med idioterna som sitter på kommunen och på a-kassan. Fick ringa fram och tillbaka flera gånger för den ena fattade inte va den andra ville ha så då fick jag ringa fram och tillbaka. Hade det inte varit lättare om dom ringt varandra?? Nej det är vi som ska göra ALLT!! Men nu väntar jag bara på ett papper som kommunen ska skicka hem till mig som jag sen ska skicka vidare till a-kassan...Helt sjukt! Men sen är alla mina papper inskickade och då är det bara att vänta på pengarna. Men med min tur får jag väl avslag pågrund av att jag heter Emma..Haha, känns som att allt går emot en hela tiden. Fasiken va jag längtar till jag får in lite pengar i familjen för just nu lever vi ju ENBART på Robbans lön. Vill ju också kunna lyxa till det då och då.

Idag har vi inga större planer för kvällen men imorgon ska jag faktiskt lyxa till mig, eller vad man ska kalla det. Jag ska ut med några av mina underbara vänner. Ska bli riktigt skönt att bara få släppa loss and go crazy, hahahaha!! Skämtosido.

Melvin ska faktiskt sova hos tant Johanna och farbror Markus imorrn. Det var ju så längesen =). Robban ska väl åka en sväng till några vänner för jag tycker att även han behöver få umgås med dom utan Melvin. Och sen har vi inte fått sova sådär jätte bra på länge så vi behöver änna lite barnfritt, hehe!

Nää om man skulle göra något vettigt nu istället, typ som att ta en kopp kaffe.! Haha
Puss&Kram

Han har kommit på att han tycker det är skojjigt att stoppa in HELA nappen i munnen. Mamma tycker dock att det är mindre skoj!


En pytteliten filsnutt på Melvin när han spexar


Såhär ser det förövrigt ut på våran baksida och temperaturmätaren visar -16 grader

Snodde...

..denna av Marie *sorry*.
Lite kul tidsfördriv, hehe!

När fick du reda på att du var gravid? 24 september 2007

Var bebisen planerad?
Japp

Mådde du illa mycket?
Nä, nästintill ingenting

Hur blev ditt hår?
Som vanligt..

Hade du mycket halsbränna?
Ja herregud, det var nog det värsta under hela graviditeten

Grät du för ingenting?
Haha ja

Var du känslig?
Nja, inte mer än vanligt

Vad tyckte du inte om för mat?
Gillade allt men ratade Kaffe

Rökte du?
Nej, slutade så fort plusset på stickan kom

När kände du bebisens första sparkar?
Vecka 17 

När började dina förvärkar? 
1,5 vecka innan han kom

Sparkade bebisen mycket?
Nja inte jätte mycket. Han var snäll mot sin mamma =) 

Fick du bristningar?
Ja, 7 st under förlossningen

Blödde du nångång?
Ja, sista veckan

Hur gammal va du när du blev gravid? 
21 år.

Hur många ggr åkte du in till förlossningen? 
3 gånger

Hur många UL gjorde du?
3 stycken. Ett i tidigt skede, rutin ultraljudet och ett alldeles i slutet pga blödning

Hur började din förlossning?
Värkar

Hur många timmar tog din förlossning?
Vet inte från när det räknas men jag gick med grymma värkar i 3
dagar innan han kom

Födde du vaginalt eller kejsarsnitt?
Vaginalt

Hur mkt var du öppen när du åkte in?
1 cm och fick stanna för dom starka, jobbiga värkarna som inte gjorde ett skit

Vilken smärtlindring tog du?
EDA, Lustgas & akupunktur

Hade ni förberett BB-Väskan?
Ja

Hur var din partner under förlossningen?
Han verkade cool lugn men innerst inne tror jag inte han var så
cool. Hehe

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 
30 minuter 

Blev det komplikationer?
Ja, moderkakan kom inte ut efteråt så det blev akutoperation. 

Fick du sy?
Ja en himlans massa stygn både invändigt och utvändigt

Hur var vikt o längd?
3705 gram och 52 cm

Ammade du?
Trodde jag gjorde det men det fanns tydligen ingen mjölk

Hur gammal är bebisen nu?
1 år och 7 månader

Vad tyckte du om förlossningen? 
Sån otroligt frän upplevelse! Längtar redan till nästa gång ;) 

Vill du ha en till? 
Jajjemensan

Planerar ni en till?
Nä inte för tillfället

Hur mkt gick du upp under graviditeten?
20,5 kg

Vilken vecka födde du i?
41+4



God morgon!

Hade varken tid eller lust till att blogga igår  =) Men alla har vi sånna dagar.

Igår vart vi hemma hos tant Johannas föräldrar och fika. Skit mysigt och Melvin stortrives. Där fick han även testa på att åka snowracer. Hehe! Snacka om att han tyckte det var skoj..

Sen har vi bara varit hemma och slappat. Orkar inte så jätte mycket nufötiden. Vet inte riktigt vad det beror på. Kanske för att Melvin inte sover på nätterna eller för att jag hamnat i en liten depression på grund av ovissheten om framtiden eller så kanske både ock! Jaja det ger sig.

Idag har vi ännu mer slapp på schemat. Melvin är på dagis till halv 3 idag så jag ska väl försöka ta igen mig lite.

Imorgon ska vi upp jätte tidigt för att åka till vårdcentralen. Hoppas nu han kan få en remiss till öron, näsa, hals.
Man märker att han måste ha ganska jobbigt med öronen. Vi ger honom alltid alvedon eller ipren innan han ska sova men igår glömde vi av detta och det resulterade i vakenhet kl 21, 00, 02, 03, 04, 05 och sen kl 8. Huua. Men alvedon kommer vi hedanefter inte glömma för han sover ju iaf LITE bättre med det i kroppen.

Nä nu måste jag få i mig frukost annars storknar jag här hemma, hehe!
Kram kram

Hittade en helkonstig bild på Melvin. Tycker inte det ser ut dom honom för fem öre, hehe!

Såhär gör han när man ber honom skratta, hahaha



Nyårsafton

Hemma hos familjen Wadh



 

 

 


Gott att komma in i värmen och till den tokiga familjen, hihi!


Glömde ju....

...berätta om Melvins nya favvisar. Nämnligen Babblarna!!
Hans kompisar Nore och Wian älskar dom och vi visade honom babblarna när vi var i Växjö och sen dess är han helt såld i dom. Hehe!!


Slappar dag

Ja det kan man ju minst sagt säga om denna dagen!
Melvin var uppe i ca 2 timmar och sen stensov han i 4 hela timmar. Såå skönt. Och då passade jag på att kolla 2 filmer och en halv. Hahaha! sen kom Emilia på denna briljanta idé att komma över på en liten vin kväll. Jätte jätte skoj! Får ju fira lite att hon nu ska böja plugga och att allt gått igenom =) Grattis till henne!

Men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag är grymt avundsjuk på henne. Vill ju också börja plugga. Vill ju också veta att man har något att göra något/några år framöver. Kan ju helt ärligt säga att det suger att bara gå hemma och inte ha minsta aning om vad man ska göra i framtiden. Vill ju också börja plugga och få komma till mitt mål i livet....

Fick ju svar från högskolan för ganska längesen att jag ligger ganska långt bak i reservkön och i andra urvalet (som kom ganska nyss) så kom jag väl en bra bit ner men ändå inte så långt att jag kan komma in =( Lite surt men jag hade väl kanske inte förväntat mig mer i dessa tider. Sjuksköterskaprogrammet är ju TYVÄRR ett av det populäraste programmet att söka och läsa...=( Men men, bättre tider kommer och det som är positivt är ju att jag VET att någon gång kommer jag komma in och få bli det jag verkligen vill bli.

Melvin nätter är inte så himlans roliga just nu. Han vaknar stup i ett hela tiden och är jätte ledsen varje gång. Idag somnade han inte fören 21 tiden. Han har ju fått skit kåvepenin utskrivet igen och det var lite frågetecken innan vi fick ut det. För som sist tvivlade apotekaren på om det verkligen var rätt. Fast förra gången var det ju en helt annan medicin men nu var det tydligen en för stor dos läkarn skrivit ut. Hmm jaja apotekarn skulle tydligen ringa upp oss imorgon efter att hon ringt till både jouren och vårdcentralen och hört efter ordentligt.

Imorgon är det dagis dags för Melvin och ÄNTLIGEN säger jag bara! Han behöver verkligen får träffa alla sina kompisar igen och bara få leka av sig =). Åh va härligt!!

Inga nyra kort blir det tyvärr för vi glömde kameraladdaren i Växjö och batteriet är nu slut. Men det kommer, hehe!!
God natt och sov gott...
Kraam



Sånna här coola "frön" fick jag av min bror Jonathan i julklapp. Lägger man dom i vatten ca 3 timmar så blir dom till fräna bollar av vatten som man kan ha blommor eller annat i. Som sagt har jag inga batterier i kameran så jag kunnat ta kort på hur dom ser ut när dom är klara. Och det bästa är att det är evighetsbollar. Så när dom blir små igen är det bara till att fylla på med vatten igen =) Lovar att lägga ut bild så fort kameran kommer igång på resultatet  =)


syns inte så väl men små är dom och stora, fina blir dom =)









Jourcentralen

Tjabba tjena hallå!

Super duper härligt väder ute. Skit fint med såhär mycket snö =)

Idag har dagen bestått av en riktigt härlig sovmorron och sen fika hos svärisarna. När vi sen kom hem så somnade Mellisen och sov gott i några timmar. Sen efter det bar det av till jourcentralen.

Och vi fick det konstaterat, öroninflammation ännu en gång, fast på andra örat denna gången. Nu var det andra inflammationen på 5 veckor. Så nu blir det till att åka till vårdcentralen i veckan för att få en remiss till öron. Nu orkar vi inte mera. Och han går ju på penicillin minst en gång i månaden (cirka) och det är ju inte heller bra.

Men ändå skönt att fått reda på vad det är som gör att han inte somnar på kvällarna och varför han vaknar på nätterna stup i ett. Stackars liten säger jag bara. Det gör ont i mammahjärtat att höra men man kan ju inte ta upp honom varje gång han är ledsen då skulle vi ju aldrig få sova. =(

Haha ja och han skulle ju tydligen bajsa på jouren och dumma som vi är hade vi glömt blöjjorna hemma. =( Men vi löste det med att han fick vara utan blöjja till vi kom hem. Kan ju inte vara värre än att han kissar i byxorna. 1 timme senare när vi kommer hem så känner jag att han inte kissat en droppe i byxan *stolt* så jag satte honom på pottan och jag satte mig på toan brevid. Och då börjar pottan spela musik =) Haha och det betyder ju att han kissade =) Så idag var första gången han kissade i pottan. Men roligaste var ju att han blev livrädd när pottan började spela så han hoppade upp nästan med en gång och såg vettskrämd ut. Men va jag skrattade =) =) =)

Nä nu ropar mina räkmackor efter mig, hehe!!
Kram och god natt

I sin grymt snygga nya jacka.

Andra Januari

Jahopp, redan 2 dagar in på det nya året. Helt sjukt. Allt är lixom över nu. Julafton, mellandagarna, växjö och nyår. Varför ska tiden gå så förbannat fort??!!

Nyår var iaf jätte mysig och skojjig! Totalt annorlunda iaf. Hehe! Det som var mindre roligt var ju att Melvin inte alls sov bra. Han var till och med uppe från 23.30 - 00.30. Så han fick vara med när det nya året ringdes in. Hehe! Och alla smällare sa han -osch- till. haha!

Han är ju som sagt inte frisk för tillfället men jag hoppas att det snart går över för nu har han sovit och gnällt alldeles för länge för att Emma ska orka vara Emma. Och sen är det ju inte skoj för honom att inte må 100.

Idag kommer farmor och farfar och hämtar Melvin och han ska stanna där till imorgon. Och gud så skönt det ska bli. Har inte varit barnledig på jätte jätte länge. =). Måste få kunna bara vara Emma och Robban ibland.

Så när dom hämtat Melvin ska vi ge oss ut till överby för att kika lite. Hoppas vi får något skojjigt shoppat, fast det får man väl alltid. Hehe!!  Och sen ikväll är det bara mys i soffan framför, först Harry Potter och sen Olycksfågeln. =)

Nä nu ska jag göra mig iordning.
Kram på er

Jul i Velanda

Farfar och farfarsgrisen


   

 



Jul i stan hos mormor


   

   




Jul i Växjö


   

Plastisarna =)


   



   


RSS 2.0