28e April

God morgon på er!

Åh vilket underbar väder vi haft några dagar nu. Känns verkligen som sommarn är här =) Melvin har ju dock lite svårt att förstå varför bebisen inte är här nu. Vi som tjatat såååå om att till sommarn kommer bebis och nu säger vi ju att det är sommar. Haha! Vart är bebisen då frågar han =)

Har haft 2 riktigt dåliga dagar nu. Började i tisdags, må illa, feber och allmänt dålig och igår fick jag sånna attacker/kramper i bröstet som gjorde att jag trodde jag skulle avlida. Ringde 1177 som sen kopplade mig vidare till förlossningen och medans jag pratade med henne fick jag några attacker och då sa hon till mig att komma upp med en gång. Oj hur skulle jag nu lösa detta? Haha Melvin var ju hemma och ingen bil hade vi. Men har man världens underbaraste svärmor så har man. =) Ringde runt några innan men ingen svarade, haha! Och jag ville ju helst inte ringa och störa svärmor eftersom hon jobbade. Men det fick bli så till slut ändå. Och visst är hon såå underbar så hon ställde upp =). Så jag och Melvin tog en taxi härifrån ner till stan och hämtade upp henne och sen fortsatte vi upp till förlossningen.

Sista attacken kom i taxin upp (typiskt, men skönt). När vi kom in så sattes jag i ctg och allt vara fint med bebis =) Och efter det var det ultraljud på njurar och bebis. Inget fel hittade dom. Sen togs en massa prover och det enda dom såg var en förhöjd sänka, feber och lite vita blodkroppar i urinen. Så idag ska jag till MVC och lämna urinprov igen. Och dom sa till mig att komma in direkt igen om det börjar om. Och igår kväll hade jag faktiskt likadana kramper och Robban frågade hela tiden om vi skulle åka in men jag kände att domhär skulle också lägga av lagom tills vi kommit upp så jag avvaktade lite och ja visst, dom la av när jag somnade =)

Men kan ju iaf säga att det var inte sådär jätte kul att sitta på förlossningen och höra kvinnor skrika av smärta..Fy och ursch! Och när vi satt i väntrummet så kom ett ganska så ungt par in genom dörren för att föda barn, han med väskorna och hon guppande framåt. DEJAVÙ KÄNSLA kan jag ju säga. Fyyy va jag egentligen inte längtar! Sen efter några gap från en kvinna hörde vi bebisgråt och då blev man ju själv lite tårögd, men fortfarande inte avskräckt! ;) Haha

Idag ska Melvin till dagis =) Och det var inte igår han var där. Shit va skönt för han att komma ut och leka med dagiskompisarna =) Men han ska bara vara där några få timmar för vi ska till tandläkarn vid 12. Haha! Men men, lite är bättre än inget =)

Måste ju ge lite cred till min son som är så otroligt snäll. Han är verkligen en underbar unge! Bara ett ex som igår, han tröstade mig när jag hade ont, satte sig brevid mig, klappade mig på kinden och sa "lilla söta mamma, jag älskar dig". Och så kramades han med mig. Ja han är UNDERBAR! Men det är ju inte så konstigt, det är ju våran lilla kille ;)

Var hos BM i tisdags och det visade på +10 kg, hjärtljudet låg på 128 (väldigt lugn bebis) och sf måttet vad 30 cm. Hade alltså växt 1 cm på 3 veckor. Men inget vi oroade oss för. Och som sagt gjorde dom ju ett ultraljud på bebin igår och den var så stor som den ska vara nu och fostervattnet var i rätt mängd =)

Vecka 32 idag också =) Bebisen väger nu ca 2000 gr och är ca 44 cm lång

Nä nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer =)
Hoppas ni får en fin dag idag!
Puss & Kram

Första laptopen =) En present från fammo och faffa! Tusen tack säger Melvin


I taxin upp till förlossningen. Är det bråttom så är det, därav framåtsittningen, haha!


Vecka 32

Glad Påsk!

Glad Påsk mina underbara läsare!

Helt otroligt vilken fin påsk vi fått iår =) Det var värt att vänta på ;).
Dock har det inte varit lika skoj med Melvin. Haft 40 graders feber hela ledigheten, men nu verkar den lägga sig men som tur är han pigg ändå. Eller iaf så pigg man orkar vara =)

Igår var vi hos svärföräldrarna på en påskmiddag, mums! Och idag blir det mat ute hos mormor och Roger i Öresjö =) Underbart! Helgen har verkligen inte kunnat vara bättre. Eller jo, om man tar bort vattenkopporna. Men annars inte =)!

På tisdag är det Barnmorskebesök igen =) Yeey, sen är det varannan vecka. Måste bara försöka lösa om någon vill ha Melvin en halvtimme eller så eftersom han fortfarande kommer vara hemma då. Och att vi måste åka och sätta oss på vårdcentralen på tisdag är inget jag ser framemot. Men jag måste ju tyvärr ha intyg. Åh! Och efter en långhelg kommer det vara proppfullt med folk. Folk är tydligen mycket sjukare efter helger. Haha!

Nu har jag även tänkt att bara vara aktiv timanställd på bemanningen ca 2 veckor till =) Jag känner att jag måste tänka på mig och bebisen i första hand och det är faktiskt ett ganska tungt jobb. Men som sagt, fortfarande vara timanställd på vårdcentralen kommer jag vara.

Häromkvällen var jag lite rädd för att bebis hade andra tankar än att stanna kvar i magen. För jädrar va sammandragningar jag hade. Satt hos svärföräldrarna när det började och då fick jag även 2-3 st som gjorde ONT. Fick byta position. Och det fortsatte komma fast utan smärta. Och på kvällen hemma kom dom väldigt ofta. Vi låg i soffan och kikade Big Brother och gjorde ingenting och ändå kom dom regelbundet. Fortsatte lite på natten men eftersom dom inte gjorde ont kunde man ju somna. Men dom gångerna jag vaknade kände jag ju att dom kom. Men sen la det av på morgonen. Skönt de! För vi vill inte ha ut bebis än.

Och lite därför känner jag också att jag måste ta det lite lugnt och inte stressa på jobb och till jobb m.m.

Nää nu ska jag väl gå och vara lite social med mina pojkar =)
Ha en fortsatt GLAD PÅSK! =)
Kram












Vattkoppor

Ja det är precis det vi har här hemma. Eller rättaresagt, Melvin har här hemma =D

Äntligen kände vi. Haha! Vi har ju faktiskt väntat och väntat på att det ska komma nu innan bebis kommer. Och alla barnen på Melvins dagisavdelning har haft det och nu 3 veckor efter sista fallet på dagis bryter hans ut. Väldigt lindrigt må ja säga. Dom flesta kopporna har satt sig på huvudet så drar man handen igenom håret på honom känner man 100 tals blåsor. Ursch! Men även en hel del på kroppen har ploppat upp. Och antingen så kliar dom inte eller så är han såå super duktig och har lyssnat på sin mor om att man inte ska klia på dom :)

Går in i vecka 31 idag också! =) Alltså ca 9 veckor kvar, Börjar närma sig nu. Fast det går väldigt segt framåt så måste man tänka att detta är en tid som aldrig mer kommer igen. Eller ja, iaf för denna gången =)

Igår hände väl en inte så rolig grej men det är inget jag tar upp här. Idioti säger jag bara!! (skriver det här för att jag själv någon gång ska kunna gå tillbaka och läsa och komma på, just de ja, det var då) hahaha!!

Igår tog faktiskt jag och Melvin cykeln till affären en snabbis för att handla lite påskpyssel. Så idag ska vi måla påskägg och påskbrev. =) Nu när han inte är på dagis så missar han ju allt sånt och då får mamma agera lite dagis, hihi!!

Idag kommer gubben min hem tidigare och är ledig i 4 dagar. Yeeeey! Det gillas starkt! Blir så lite vi umgås. En helg rusar ju iväg hur fort som helst. =/

Ja så mycket mer har faktiskt inte hänt! Haha, men det räcker ju gott och väl. Och snart har jag och Melvin varit hemma 3 veckor tillsammans och jag har njutit faktiskt. Fattar inte dom som tycker det är skönt att vara ifrån sina barn!? Ja ibland kanske, men inte så ofta som man faktiskt är i vanliga fall. Älskar att umgås med mitt barn

Nää nu ska jag lägga mig i sängen en stund till och mysa med min lillprins =)
Puss & Kram

En tripp ut för att handla lite påskpyssel




Idag ser han ut sånhäringa


Vecka 31
Ursäkta bildkvaliten. Längtar såå tills vi får köpt en riktig kamera =)

Cirkus

God morgon!

Sikken underbar morgon! Solen skiner och det ser ut att bli en toppen dag. Var det igår också och då satte jag mig i solen en liten stund och tror minsann jag fick mig lite färg =) Känner mig inte lika likblek längre iaf =) Men sen är jag väldigt rädd för hudcancer m.m och sitter inte allt för länge =) Solarium är något jag ALDRIG kommer lägga mig i igen iaf. Nää då är jag hellre blek och frisk ;P

Idag steg vi upp vid 6 tiden för att göra oss iordning för jobb och dagis. MEN vad får jag se, jo en blåsa i pannan på Melvin. Oj tänkte jag och kollade igenom honom för säkerhetensskull. Och japp, fler blåsor fanns det. Kollade tempen men ingen temp alls hade han. Så då fick jag faktiskt ringa 1177 för rådfråga hur jag skulle göra och vad det kunne vara. Hm hon tyckte inte det lät som vattenkoppor eftersom han inte har feber, klåda, huvudvärk eller något annat än just några få blåsor (men det finns undantag till allt). Svinkoppor lät det inte heller riktigt som sa hon så om det inte blossat upp mer till imorgon ville hon ha in oss på en koll. För han är medtagen av något men det trodde jag var av tillfrisknandet innan. Hmm! Jaja, nu blir det inget jobb mer för mig denna veckan, typiskt att det ska bli såhär när man väl har jobb. Men vad gör man inte för sina barn!?!

Igår vart vi iaf på cirkus och Melvin tyckte det var jätte kul TILLS han blev jätte trött. Haha, han somnade i famnen på oss så vi gick någon halvtimme innan det var slut. Vi var ju ändå där för hans skull. Haha! Mormor, Roger, Lollo och Elias var också med och jag tror även dom gick lite tidigare för vi var inte riktigt beredda på att det skulle hålla på såå länge. =)

Melvin och pappa gick även fram i pausen för att rida häst =) Det tyckte väl Melvin var sådär. Haha! Men det var nog mest tröttheten som pratade i det läget =) Annars var det verkligen hur mysigt som helst och jätte kul att hitta på något med släkta =)

Fick även hem ett paket igår =) Yeeey va jag gillar paket i brevlådan. Haha! Nää men nu var det en sänghimmel vi köpt till spjälsängen. Jätte fint blev det och jag är super nöjd =) Och för er som känner oss så är Robban en som gärna är med och bestämmer och väljer saker så det är faktiskt han som valt denna sänghimmel. Hihi!

Nää annars så kommer denna dagen bestå av LUGN LUGN och åter LUGN! Lite sol och lek på baksidan är ju iof en självklarhet =)

Nää men jag får ju inte gömma av att berätta att vi äntligen fick träffa nykomlingen i familjen Nord häromdagen =) Shit vilken liten underbar varelse Saga är! Och längtan efter sin egna lilla skrutt blev verkligen inte mindre. Åh va underbart! Och sååå underbar lukt dom små liven har. Och lena som få! Gudomligt...

Ha en fin dag!
Kram från oss

Melvin pussar lite på Saga =)


Glassar lite i solen innan cirkusdags


På cirkus =)


Mina härliga killar! <3




Fint??
(Måste då lägga till att ni kan ignorera färgen vi bäddat med. Det va det vi hade hemma, och kan man inte bärga sig med att bädda så är det bättre än inget. Haha!)

Vecka 30

Japp, nu har vi gått in i vecka 30!! =)

Vecka 30 med Melvin


Vecka 30 nu


I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

Världens bästa...

...storebror är precis det jag tror att Melvin kommer bli!!

Igår vart ju Hugo, Rasmus och Amelie här på en fika och Melvin var helt stollig i bebisen. Han ville gärna krama, klappa, känna, pussa och hålla Rasmus hela tiden. Jag fick helt ärligt tårar i ögonen när jag såg på honom hur gärna han ville vara nära bebisen. Och kom med grejer till honom när han var ledsen m.m. Ja min älsklings Melvin. Och när dom hade gått sa han till mig att han vill att våran bebis i magen ska komma nu =) Åh!! Kärlek!!

Idag har jag varit iväg på jobb 7-12, en perfekt arbetsdag. Haha! Melvin var helt slut när jag hämtade honom vid 12, så det bidde sängen med en gång när vi kom hem =) Och nu sussar han så sött

Magen min börjar kurra nu IGEN (det var ju typ bara 3,5 timme sen jag åt) hahahaha! Undra va man ska tillaga? Blir nog lite bebisgröt, det är mumma!!

Igår kom även pappa Robban hem med en överraskning till Melvin. En lite förtidig födelsedagspresent men ack så uppskattad =) En CYKEL! Och tro det eller ej men han fattade vinkeln med att cykla, haha! För framåt kom han och fort går det =)

När Melvin sen vaknat vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vädret är ju inte allt för roligt. Laga lite middag innan vi ska och hämta farmor från jobbet kanske? Haha! Ja så får det bli! Imorgon däremot ska det bli toppen väder så efter han varit på dagis ska vi ut och cykla =)

Ha det gott!
Kram

Waaaaaoooww! Första cykeln =)


Inte det minsta skraj! Medans mammahjärtat sitter i halsgropen

Tisdag 12/4

Förstår ni att halva april snart är gjord?? Haha sen är det maj och sen är det våran månad =) Även om jag tror bebisen kommer komma i juli så är JUNI våran månad =).

Och i juni blir ju även Melvin 3 år <3. Gud vilka roliga och underbara 3 år vi haft med honom. Och många många fler år ska det bli. Sen har vi även min och Robbans förlovningsdag. Hmm, hur många år är det vi firar som förlovade iår tro???? 6 år tror jag. Haha! Jo 6 år är det. Hm undra vart det där gifteriet tagit vägen som skulle komma 1 år efter förlovning?? Haha!!

Nää ska jag vara ärlig har jag inte jäte bråttom med att gifta mig (även om det hade varit riktigt skoj och kanske underlättat några grejer) men vi (läs jag) vill ju kunna ha den dära STORA festen och det fina bröllopet vi (läs jag igen) alltid velat ha. Haha! Inte för att jag vill ha världens flashigaste bröllop MEN jag vill kunna bju alla jag vill och inte behöva snåla in på något, (men sen finns det onödigheter man kan snåla in på och det är precis det jag tänkt göra). Men det ska iaf bli en hejdundrande fest. Haha! Så den som spar, han har. Och jag spar på hela grejjen. Något att se framemot! =)

Dagen idag såg inte så himlans skoj ut tills jag fick ett sms från Amelie =) Hon och barnen kommer bort lite senare och leker lite med oss =) Det behöver Melvin.

För idag är Melvin helt feberfri och man märker inget på honom =) Himlans bra grejer det dära penicillinet. Hehe!! Skönt för honom också. Och bemanningen kände nog på sig att han varit sjuk för dom har inte ringt alls (eller jo i helgen) men då var ju ändå Robban hemma. Men så ringde dom mig nu och ville ha mig imorgon. Tog en kort tur för att Melvin ska slippa vara på dagis så länge precis efter sjukdom. Nice. Och hela nästa vecka har jag jobb på Vårdcentralen =) Jeeeey! Nu var det allt längesen jag var där =).

I helgen har även gubben min fått sått en hel del i våra "länder" därbak på baksidan =) Ska bli spännande att se när det börjar krypa upp. En massa gottigheter satte han! =) Duttia gubbe! <3

Nä nu ska jag kika på "En unge i minuten" som jag missade igår =)
Kram på er

Min älskade Robban! Vad skulle jag gjort utan dig!? <3


Tha family in tha Thailand!
Kanske inte det vackraste kortet men va gör det, vi är ju tillsammans, ALLIHOPA (bara det att den fjärde familjemedlemmen inte riktigt syns, hihi!! =)


Sjuktider

Ja lilla prinsen har fortfarande inte bättrat på sig. Snarare tvärtom!
Fast igår morse trodde vi det hade vänt för då var det ju för det första, 6e dagen med hög feber och då brukar det vända och det gjorde det, nästan. Han låg på 37,8 hela förmiddagen typ men han var otrolig påverkad av något. Inget ville han göra. Hmm tänkte väl att det var för att nu gick sjukdomen ut och då kan man ju bli lite slö. Men icke, på kvällen steg febern igen. Han gick dock och la sig precis som vanligt men sen började han skrika hysteriskt i intervaller och var jätte ledsen omvartannat. Han sa att han hade ont i örat och att han vill peta där. Vi topsade lite lite precis utanför hålet (eftersom man inte ska stoppa in grejer i örat) och då var han tyst en stund men sen började han gallskrika igen. Hmm inte likt våran Melvin inte. Så vi ringde faktiskt 1177 och fick en tid 1,5 timme efter samtalet. Fast att hon hörde hur hysterisk han var..Dåligt tycker jag. Man ska ju faktiskt prioritera barn. Men men!

Vi var ju på jouren dagen innan och då var det tydligen inget fel på våran kille. Men nu när vi kom in så hördes både rassel på lungorna, halsen var jätte infekterad och öroninflammation på båda öronen.

 Man måste ta sig lite mera tid bara, för läkarn som inte hittade något tog det max 5 minuter och sen var hela undersökningen klar. Igår fick vi som tur var en kollega som jobbar på Hjorten =) Och det kändes skönt! Så antibiotika bidde det tillslut. Hoppas det vänder fort nu för det ÄR synd om honom nu. Och tråkigt att behövt vara hemma så länge.

Och för första gången har jag fått begära sjukintyg för att han nu varit hemma över 7 dagar. Haha!

Idag har han fortfarande över 39 grader och nu har det även tillkommit diarrér. Haha! Men det hoppas vi är en biverkning av medicinen. Men jaja, detta är väl explotionen som vi väntat på. Han har ju som sagt hållt sig helt frisk sen jul.

Idag ska vi ta det lugnt, men att vara ute lite på baksidan skadar aldrig. Älskar att ha en baksida faktiskt. Särskillt nu när det blir varmt och gott =) Morgon/förmiddagsolen ligger ju på där =) Och sen ska vi gå bort till våran tvättstuga där man kan tvätta grova gejer för att se om vi kan få rent våra dynor till våra utemöbler. För nu är det vår =) =) =)

Ha en super fin dag!
Kraaamen

Hittade...

...min förlossningsberättelse med Melvin som jag skrivit för längesen =) Den hade jag totalt glömt bort! (tror jag) hahaha!

Här den iaf för den som tycker det kanske kan vara lite roligt att läsa, eller som bara inget har att göra =)





Söndagen den 15/6-08 kl 16.32
11 dagar över tiden valde världens finaste gosse att möta sina föräldrar!

Jag hade haft förvärkar ganska många dagar innan dom riktigt onda värkarna kom. Men iaf det började fredag morgon med onda värkar. Jag gick upp vid 04 och klockade värkarna. Men dom kom inte alls så ofta. Kanske med 7-15 minuters mellanrum. Robban kom upp vid 5 för då var det dags att gå till jobbet. Han frågade varför jag satt uppe och jag berättade. Men han verkade inte alls förstå allvaret så han tog det cool lugnt. Sen när han hade kommit till jobbet så ringde han och frågade vad jag menade förut och jag berättade att jag hade ont. Och han trodde jag bara hade haft ont en gång. Men sen förstod han och frågade om jag ville att han skulle komma hem. Men det sa jag att det inte var någon idé. På dagen la jag mig och försökte sova i all studentväsen =) Men jag somnade iaf och när jag vaknade hade värkarna försvunnit. Jahopp tänkte jag. Men tji fick jag, på kvällen kom dom tillbaka med dubbel styrka. Kunde inte sova många timmar den natten. Men sen på lördagen försvann dom igen. Men inte helt denna dagen. Hade några få värkar på dagen.


Jag och Robban tog oss en promenad runt slussarna och tillbaka. Tog oss ca 3 timmar. Och under promenaden gick slemproppen, då fattade jag att det var nära =). När vi sen kom hem så gjorde det fruktansvärt ont så vi ringde upp till förlossningen och dom tyckte vi skulle avvakta hemma lite och komma upp på kvällen för att få eventuell sovdos. Så det gjorde vi. Tog mig igenom värkarna hemma och fotboll var det ju också. Jag ville väl egentligen åka upp lite tidigare men vi väntade på att matchen var slut. Det var ju Sverige som spelade =) Så fort matchen var slut tog vi våra väskor och åkte till förlossningen. Usch värkarna i bilen var ingen hit. När vi var framme och vi kom in fick vi ett förlossningsrum med en gång. Var bara vi på hela förlossningsavd. Dom satte CTG och kollade om något hade hänt med tappen. Men jag hade bara öppnat mig till 2 cm. Så hon frågade om jag ville stanna kvar eller om jag ville åka hem på en sovdos. Jag valde ju givetvis sovdosen.

Haha måste berätta att när vi var på väg hem så blev vi stoppade av polisen och jag fick några grymma värkar samtidigt. Haha jag kan säga att polisen som stoppade oss fick lite smått panik när han såg vad som var på gång. Haha. Som i en film =). Men likförbannat var Robban tvungen att visa både körkort och blåsa i alkomätaren. Då vart jag måttligt glad..Tur man hade värkar så man inte kunde prata..Hahaha


Jaja jag fick iaf sova väääldigt bra den natten tack vare dundermedicinerna. =) Men när jag vaknade på morgonen var det inget roligt längre. Ojoj vad ont jag hade. Visste inte alls vart jag skulle ta vägen. Värkarna kom med 3-5 minuters mellanrum och vi ringde in på morgonen och fick komma in igen. Vid 10 var vi framme och när jag kom in fick jag samma förlossningsrum som kvällen innan. Hon kände vad som hade hänt och jag hade öppnat mig till BARA 3 cm. Men vi fick stanna kvar. Och oj vilken känsla när hon sa att vi skulle stanna kvar och att vi inte kom härifrån utan bebis =)


Efter någon timme fick jag gå in i ett rum som hade badkar och bada samtidigt som jag fick lustgas. Skulle kunna sitta hur lääänge som helst i det badet. =) Efter ca 2 timmar gick jag upp och då gjorde barnmorskan en koll och jag hade öppnat mig till 4 cm. Så hon bestämde sig för att ta hål på hinnorna. Men det gick inte fortare fram för det så så satte hon även in värkstimulerande dropp. Sen så frågade hon om jag ville ha ryggbedövningen och den tackade jag ju naturligtsvis ja till =) Narkosläkaren kom och satte den samtidigt som jag var helt borta av lustgasen. Lustgasen och Robert var verkligen mina trogna vänner under hela förloppet. =). Narkosläkaren gissade att Melvin skulle kika ut kl 16.45.


När Edan väl började verka mådde jag toppen. Vilken lättnad att inte ha ont längre. Det enda man kände av var att magen blev hård men det gjorde ju inte ont =) Nu fick jag även i mig lite mat, för jag hade spytt och spytt innan och var helt tom i magen.


Barnmorskan gjorde en koll och jag hade öppnat mig till 5 cm nu. Inte alls mycket för den tiden det tagit. Så hon höjde droppet. Och då började värkarna göra ont igen men på ett helt annat sätt. Det gjorde verkligen fruktansvärt ont och kom jätte tätt. Jag tappade kontrollen totalt och jag grät och grät.  När hon nästa gång gjorde en koll hade jag öppnat mig till 8 cm. Då snurrade hon runt i livmodertappen för att ena sidan inte vidgats tillräckligt och huvudet kunde inte trängas ner ordentligt. Sen kommer jag bara ihåg att hon sa att hon såg huvudet. Jag var så inne i lustgasen att jag inte fattade nått.

Första krystvärken (och enda) kommer jag ihåg och då var det riktigt svårt att hålla tillbaka men då sa BM att jag var tvungen att hålla tillbaka. Åh vad det var svårt. Men jag fixade det. Så fick jag upp benen i ställningarna. Men sen däremot kände jag inte alls av mina krystvärkar. Alla som sagt till mig att "man vet när man ska krysta och man kan inget annat göra då" Yeeeh right. Jag hade kunnat skippa krystningen helt om det inte var så att BM sa till mig när jag skulle trycka. Men att trycka var nog det värsta med hela förlossningen. Jag tog i för kung och fosterland men kände att inget hände. Och ingen paus mellan krystandet hade jag häller. Jag ville helt ärligt bara dööö. Men tillslut såå tänkte jag att nu ska han ut så jag gick in i mig själv totalt och tappa allt omkring (lite hjälp av lustgasen också) haha. Men efter ett tag när det gjorde som ondast kände jag bara hur något bara gled ur mig. Fattade verkligen ingenting. Robban fattade inget han häller. Haha han viskade i mitt öra och berättade att det blev en kille och att han inte fattade något. Det gick ju så fort. =)


När dom sen la honom på min mage kom han inte tillräckligt långt upp för navelsträngen var för kort. Och jag hade fruktansvärt ont efteråt och hade massa lustgas även då. När Robban klippt navelsträngen kom han upp till mitt ansikte men jag hade så ont så jag bad dom ta honom. Robban fick honom då. =) Stoltare pappa har jag nog aldrig sett =)


Ja så var det ju moderkakan som skulle ut. Men den ville ju något helt annat. Fick iaf efter många om och men köras iväg och opereras. Och då träffade jag ju narkosläkaren igen som hade gissat att Melvin skulle kika ut 16.45 och då berättade jag att han kikade ut 16.32 =) Så han missade bara med 13 minuter =). Stolt han var då haha.
Efter "operationen" fick jag ligga på uppvaket i ca 2 timmar. Mina längsta 2 timmar någonsin. Hur såg min son ut, hur stor var han, mådde han bra, osv???!! Ja jag kan ju säga att det inte var en tår som rann ner för min kind då. Våran barnmorska var så himla snäll så hon kom ner till mig på uppvaket och berättade läget. Och tillslut fick jag komma tillbaka och fick då se världens finaste bebis. Och Robert han var sååååå stolt =) Så fick vi den goda efterlängtade fikan innan vi sen skulle till BB. Men innan dess skulle jag ju vakna till liv i benen, duscha, gå på toa m.m. Ett helvete skulle alltså gås igenom först. Hahaha!!


Man hade inte kunna ha ett bättre stöd under förlossningen. Robert var verkligen en ängel. Tack älskling!!

Men herregud vad ont det gjorde att få ut den lille prinsen. Hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana att det kunde göra så ont. Och att man överlevde är ju helt fantastiskt. =) Men man fick ju något helt otroligt för det!! =)


Vecka 29

Vecka 29 har vi gått in i idag =) Helt otroligt! Bebisen är ca 38 cm lång och väger ca 1400 g =) Älskade onge! Helt otroligt (tror jag nämnt det innan) men att man redan nu kan älska en människa så mycket, innan man ens träffat den =)

Och väldigt otympligt har det blivit nu att sova. Hur ska man ligga? På Magen är det inte sådär jätte skönt längre, ryggen kan jag inte ligga på utan att må illa och ligger jag på sidorna så bökar bebis mer än någonsin. Hahaha! Men jag föredrar böket framför illamåendet =)

Är fortfarande hemma med Mellisen för igår slog febern till rejält. Trodde för ett litet tag att den gett sig iväg igår men icke. Med buller och bång steg den till närmare 40. Och då var det synd om honom ska ni veta men lite ipren senare så var nästan
 allt bra igen Jag är en av dom som inte ger mitt barn medicin om det verkligen inte behövs. Har han 39 grader men att man inte märker av det sådär jätte mycket på honom får han faktiskt ingen medicin. Men så fort man ser att han blir påverkad av febern får han ju naturligtvis medicin =).

Och när han skulle lägga sig så steg febern till nästan 40,5. Och då hade han redan fått sin dos febernedsättande någon timme innan, så vi fick väcka honom precis innan vi skulle lägga oss så han kunde få lite mera. Och idag sitter den kvar lika högt. Undra om det är vattkopper eller bara en vanlig förkylning?! Inga koppor än iaf men en väldig torrhosta. Så vi får väl se

Om vädret håller i sig idag ska jag ta lillgubben på en liten promenad så han får lite frisk luft. Han har det ju inte så skoj här hemma. Och skönt att få röra på sig lite.

Ha en fin fin dag!
Kram


Onsdag 6/4

Tänk va, redan april! =)
Tiden verkligen rullar iväg även om jag tycker att vi inte kommer någon vart i graviditeten, haha! Det går inte riktigt ihop hör jag, men så är det!

Haha som ni vet så tittar både jag och gubben på Big Brother och igår när vi kikade på det så kom det där jobbiga "vet inte om jag skrattar eller gråter" för jävlar va roliga dom kan vara. Haha! Igår var det stjärnan Simon och Peter som fick mig till gråt/skratt. Hahahaha!! Och inkontinent som man blivit har man svårt för att hålla tätt i ett sånt läge. Ni kan ju tänka er va jag kämpade med hela grejen! Hahahahah!!

Vi satte oss även ner igår och pratade lite namn till bebisen och nu har vi 3 pojk namn vi är överens om =) Skönt de. Men sen vet man aldrig, det kan lika gärna bli ett helt annat namn, det beror ju på hur bebisen ser ut. Tjej namn har vi haft färdiga sen länge och nu som sagt även pojknamn =)

Regn och rusk, ursch! Men något som gett solsken åt detta tråkiga väder är att vår lilla bebis i magens bästa kompis nu kikat ut. En liten Saga =) Och hon är helt underbar! Längtar så tills man får träffa den lilla sessan. Så ett STORT GRATTIS till Familjen Nord! <3

Åh hoppas att vädret håller vad det lovar, varmt och gott i helgen. För då ska det premiärgrillas här hemma =) Sen har vi inte allt för mycket planer i helgen och det är väl skönt de. Bara ta det som det kommer!

Igår höll jag min prins hemma för en liten mysdag och bra var väl det för på lunchen där steg graderna i kroppen på honom och feber utvecklades. (öh hur skriver jag egentligen) Haha!! Men så iaf det fortsatte även vara feber under natten och hittills. Hoppas ju såklart på att det är vattkopper som spökar för det vore på tiden. Men man vet aldrig. Får väl se vart det slutar. Hemma får han iaf vara och det tackar ju faktiskt inte mamma nej till =) Min prins! <3

Nää slut tjatat på mig
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe tror jag! Haha
Kram kram

Inte bara vi som längtar efter bebis =)

Barnmorskebesök

Idag var det ett barnmorskebesök som stod på schemat =)

Hjärtljuden låg på 135 och sf måttet var nu 29 cm. Alltså 5 cm mer än det var för 4 veckorsen =)

Med Melvin låg hjärtljuden på 145 detta mötet fast då vart jag bara i vecka 26 och då var sf måttet 29. Så jag ligger lite efter i det denna graviditet. Men det betyder inget, mer än att jag är mindre denna gången =) =)

Fick även veta att min moderkaka låg i framvägg med Melvin och det förklarar en hel del varför jag känner denna bebis MYCKET mer! =)

Idag pratade vi även lite om hur jag ser på det kommande livet =) Eller ja, förlossning och smärta m.m. Och jag är totalt livrädd! Hon sa att jag är en av väldigt få som gärna går över tiden för att lixom dra ut på det i det sista. Hahahaha!! Men det är sant, jag går hellre över tiden än att få tidigare. Haha! Dels för att det är grymt att vara gravid och sen som sagt för att dra ut på den kommande och oundvikliga smärtan ;P

Men vi ska skriva mycket om just smärtlindring EFTERÅT i min förlossningsjournal om några veckor. För det är smärtan efter och precis innan slutet som skrämmer mig mest. Jaja, alla säger att det blir så mycket lättare denna gången eftersom jag redan gjort det, men det tror jag inte ett dyft på. Ja kanske att det går fortare men SMÄRTAN kommer vara densamma. Huuuuuaa!! Tur jag har många veckor kvar..Hahaha!

Och nästa månad blir det förhoppningsvis ett vagnköp också =) Längtar så! =) Och kamera såklart. Det är ett måste att ha. Och nu ska jag snart sätta mig och klicka hem en sänghimmel till bebisen =) Det kommer bli så fint tror jag! =) Sen är vi färdighandlade till den lille =)

Igår fick vi köpt bebisen första plagg =) Åh va fint, och man längtar ju inte mindre nu kan man säga. Åhh älskade bebis! Vi längtar såååå efter dig. <3

Även Melvin längtar =) Han förstår ju såklart inte riktigt vad som komma skall MEN jag tror att han kommer uppskatta det väldigt sen. Ibland ser han så ensam ut när han leker här hemma och vill att vi hela tiden ska vara med honom och då blöder mitt hjärta när jag inte riktigt hinner, så jag tror att ett syskon kommer vara väldigt bra och skojjigt för honom =) Kanske inte i början men det talar vi om för honom och försöker få honom att förstå, men sen! Sen så kan dom busa! Och bråka och allt som hör syskonkärlek till =) Underbart!

Pratade även om mina jobbiga sammandragningar jag får hela tiden och bm sa att jag kanske ska räkna med att ha det så fram till det är dags =/ Och smärtan jag får ibland i samband med sammandragningarna är ett tecken på att jag måste ta det lugnt sa hon. Så det är bara till att göra som hon säger när det blir så! =)

Nää nu handlade detta väldigt om graviditeten, men så får det bli =)

Hoppas och håller alla tummarna för att min älskade Jessica snart får sina värkar =) Sitter på helspänn hela tiden när det kommer ett sms, hihi!!

Ha en fin dag!
Kram på er

Min älskling som väldigt liten









Våra underbara vänner Nord! Och bästisarna redan från start! <3


Magen!

Vecka 28




RSS 2.0