Emma

Mamma till världens finaste pojkar <3

Tisdag 9:e Juni

Godmorgon!

ÄNTLIGEN är det bättre med Melvin. Han är inte alls lika ledsen och gnällig längre. Nu börjar man känna igen min lilla kille. =). Men han sover inte riktigt som vanligt än. Men det kommer väl det också...

Igår mötte vi Marie och William och tog en liten sväng runt stan och avslutade med en fika på oden. Gott gott.
Sen var det hem och lägga Melvin och invänta pappa. För kl 6 var det ju kalas för tant Johanna. Jätte trevligt. Det bjöds på goda smörgåsar med massa olika pålägg. =). Efter blev det en jätte smarrig jordgubbstårta. Melvin var lite sur på kalaset men jag tror han inte riktigt vet hur han ska vara eller vad han ska göra när det är en massa folk och det är trångt. För när vi kom hem blev det mycket bättre. Men innan vi gick hem åkte vi ut för att kika var en dagmamma bodde. Och det såg väl lite lovande ut. Och inte så långt ifrån dit vi ska flytta.

För jag pratade nämnligen med dagischefen och hon sa att det inte fanns plats just nu på det dagiset vi vill ha in honom på. Så i väntan på en plats där är vi ju tvugna att ta något annat. Och det fanns 1 plats på ett annat dagis men jag vill inte skola in honom på ett dagis och sen skola om honom på det andra dagiset. Så då känns det mycket bättre om han får gå hos en dagmamma först och sen bli inskolad på dagis. =). Och det blir ju som en liten mjukstart med dagmamma.

Föresten, hur gör ni när ni ska borsta tänderna på era barn? Det går verkligen inte borsta på Melvin. Han vägrar!!!
Han stretar emot och kämpar allt va han kan för att komma loss och spottar ut tandborsten och biter ihop allt va han orkar.

Nä nu ska jag väl gå och nana min son för  nu verkar det som att han är väldigt trötter! =D
Hej hej

Såhär trött är han nu.
Han har till och med gått och hämtat en kudde från soffan och gått och lagt sig för att titta på tv


Kommentarer
Postat av: Anonym

När min stora dotter var liten fick hon ha en tandborste att leka med, på så sätt så var det inte "farligt" när vi skulle använda den på henne.

2009-06-09 @ 10:15:42
Postat av: Sandra

Tror loke tycker att det är roligt att borsta tänderna. Men han vill helst göra det själv (vilket inte riktigt går) så vi brukar få hålla bak händerna på honom och borsta vi först.. Och sen får han leka med den

2009-06-09 @ 10:27:21
URL: http://sandraedin.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Det har alltid varit problem med min dotter också men hos tandläkaren sa de att det är bara att kämpa på,tillslut så ger de sig=) Nu när hon snart är 4 år funkar det relativt bra.

Ang. dagmamma så ska du veta att de omfattas inte av skollagen på samma sätt som förskolorna gör. De behöver dessutom inte vara pedogoiskt utbildade, men mycket handlar ju om hur de är som personer, de kan ju vara minst lika bra som en förskola! Lycka till

2009-06-09 @ 14:01:52
URL: http://www.metrobloggen.se/emsfort
Postat av: Amelie

Usch vad jobbigt med tandborstningen. Men jag tror faktist stenhårt på det där med att köpa en tandborste och låta dem leka med den. Jag har planerat att göra det med Hugo i alla fall. =)

Jo det är synd att de inte förstår det. Sedan är det synd att man inte kan bryta med sin mamma heller eftersom det ju ändå är ens förälder och jag har ju bara en kvar >.<

2009-06-09 @ 14:42:30
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Noomi & Emilio

Jag brukar ge Emilio tandborsten med tandkräm på medans jag gr i ordning honom på skötbordet.. osen efter jag e klar så tar jag den o de tycker han ju inte om såklart:) Men sen typ tar jag skaftet o petar till lite på han så de kittlas på han o varje gång han skrattar så ooops säger jag o så borstar jag snabbt till tänderna, oå gör jagtyp så 3 ggr eller nåt:) hahah! =)

2009-06-09 @ 20:58:40
URL: http://familjenvalladares.blogg.se/
Postat av: carina

Det är mycket lugnare hos en dagmamma än på dagis. Är det en bra dagmamma så tycker jag att du ska behålla henne så länge du kan. Jag hade dagmamma till min pojke och han hade det mycket bra där, hon var världens bästa

2009-06-09 @ 22:24:16
Postat av: Jenny

Hej igen Emma! Kämpa du på med tandborsten, förhoppningsvis blir det bra!

Dagmamma kan ju funka jättebra, det handlar ju mycket om hur hon/han är som person och om just ditt barn trivs där,då kan det ju funka minst lika bra!Min dotter funkade det inte med men hon var heller inte helt lätt att skola in.

Lycka till!

Kram

2009-06-10 @ 07:54:00
URL: http://www.metrobloggen.se/emsfort

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0